perjantai 26. maaliskuuta 2010

Uskon kautta

Rakas lähimmäiseni, oletko huomannut, että Raamatussa on vahva luku uskosta. Se on hebrealaiskirjeen yhdestoista luku. Se alkaa uskon määritelmällä ja melkein jokainen jae alkaa sanalla: ”Uskon kautta”.

”Mutta usko on luja luottamus siihen mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan mikä ei näy. Sillä sen kautta saivat vanhat todistuksen. Uskon kautta me ymmärrämme, että maailma on rakennettu Jumalan sanalla, niin että se, mikä nähdään, ei ole syntynyt näkyväisestä….Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät. Uskon kautta rakensi Nooa, saatuaan ilmoituksen siitä, mikä ei vielä näkynyt, pyhässä pelossa arkin perhekuntansa pelastukseksi ja uskonsa kautta hän tuomitsi maailman, ja hänestä tuli sen vanhurskauden perillinen, joka uskosta tulee. Uskon kautta oli Aabraham kuuliainen, kun hänet kutsuttiin lähtemään siihen maahan, jonka hän oli saava perinnöksi, ja hän lähti tietämättä, minne oli saapuva.” Lue, rakas ystävä, koko luku, niin ymmärrät, mitä usko on.

Uskon kautta mekin ymmärrämme, että Jeesus on syntynyt neitsyt Mariasta Pyhän Hengen vaikutuksesta ja Jumalan tahdosta ja että Jeesus on meidän Vapahtajamme ja hän ottaa pois kaikki syntimme ja antaa rauhan sydämeen. Me uskomme, että Jeesus kuoli ristillä meidän edestämme, että me voimme elää Pyhän Jumalan yhteydessä ja periä iankaikkisen elämän. Me uskomme, että Jeesus nousi kuolleista ja on tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Me uskomme, että Pyhä Henki elää meissä ja ilmoittaa meille Jumalan tahdon ja että Pyhä henki yhdistää meidät seurakunnassa ehtoollisyhteyteen. Lue, rakas ystävä, uskontunnustus, virsikirjan lopusta!

Tänä aamuna, 26.3.2010, rakkaudella Mummi

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana mummi.

Uskontunnustus on valtavan hyvä.
Pidän sittä mitä se pitää sisällänsä ja kun sen lausuu koko sydämestä.Tämä oli rohkaiseva.
Kiitos mummi♥

Janin äiti voi jo hieman paremmin,
vaikka joutuikin jäämään vielä sairaalaan.Kiitos myöskin rukouksistasi,että me saisimme jo viimeinkin sen oman lapsen.

Toivotan elämääsi kaikkea hyvää ja Jeesuksen varjelusta jokaikiseen hetkeen!Janikin sanoo rakkaita terveisiä.Voi hyvin.

Kirsti kirjoitti...

Rakas sisareni Herrassa!
Mielestäni tämä Hebrealaiskirjeen uskon kirje on uskottava,koska usko on luja luottamus siihen,mitä toivotaan,ojentautumien sen mukaan mikä ei näy.
Pidän tästä hebr.11 luvusta,vaikka koko hebrealaiskirjeen 13-lukua ovat hyvää luettavaa.
Nämä vanhat uskonsankarit ovat ihailtavia,heidän todellakin täytyi mennä eteenpäin uskoen,luottaen,tietämättä mihin.
Ja uskon kautta mekin ymmärrämme Jeesuksen syntymän,ristinkuoleman ja ylösnousemuksen ja että voimme elää Jumalan yhteydessä,saada omistaa uskon kautta kaikki ihanat lupaukset,niinkuin iankaikkisen elämän.
Ehtoollisyhteys on tärkeää, Pyhä Henki yhdistää meidät ehtoollisyhteyteen.
Uskontunnustus oli kiva lukea pitkästä aikaa.
Kuuliaisuudesta tuli tämä kohta mieleen.
Hebr.5:7-10.
Kiitos tärkeästä opetuksestasi!
Kaikkea hyvää ja Jumalan siunausta!

mummi kirjoitti...

Rakkaat mumminlapset, Kata ja Jani! Joka aamu pyydän Isältä kanssanne, että Hän antaa teille vauvan, kodin ilon.
Jumalan Sana on ihmeellinen ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen. "Syödään" sitä joka päivä elääksemme! Olkaa siunatut! mummi

mummi kirjoitti...

Kiitos, rakas Sisar kommentistasi ja siunauksista! Sinulle myös siunausta ja säryttömää rikasta päivää rukoilen!
Taas tämä on kolmas kerta, kun yritän vastausta. Yhteys loppuu aina kesken. Tämä minun koneeni on vialla, mutta en osaa sitä korjata.
Vaatii kasvamista kärsivällisyyteen!
Koko perhekunnallesi runsasta herran hoitoa toivoo Mummi