perjantai 12. maaliskuuta 2010

Rakkauden valtakunta

Lähimmäiseni, en voi olla liittämättä tähän Jesaja 11. jatkoa, joka ennustaa, minkälaisen oikeuden ja rauhan Jeesus tuo: ”Silloin susi kulkee karitsan kanssa ja pantteri laskeutuu levolle vohlan viereen, vasikka ja leijonanpentu syövät yhdessä ja pikkupoika on niiden paimenena. Lehmä ja emokarhu käyvät yhdessä laitumella, yhdessä laskeutuvat levolle niiden vasikat ja pennut, ja leijona syö heinää kuin härkä. Ja imeväinen leikkii kyyn kolon äärellä, vastikään vieroitettu lapsi kurottaa kättään kohti myrkkykäärmeen luolaa. Kukaan ei tee pahaa, ei tuota turmiota minun pyhällä vuorellani, sillä maa on täynnä Herran tuntemusta niin kuin meri on vettä tulvillaan. Sinä päivänä Iisain juurivesa kohoaa merkkiviirinä kansoille. Hänen luokseen pyrkivät kaikki kansat, hänen asuinsijaansa ympäröi kunnian hohde.”

Täydellinen rakkaus karkottaa pelon! Tämä ennustus kertoo Jumalan Pojasta, Jeesuksesta, meidän Vapahtajastamme, joka oli tuleva tuomaan rauhan ja rakkauden Jumalan kirkkaudesta tähän murheen maailmaan. Jesajan aikana tuota ennustusta luettiin varmaan kuin satua, mutta me, jotka olemme saaneet maistaa Kristuksen rakkautta, tiedämme, että jonain päivänä tämä rauhan ja rakkauden valtakunta on todellisuutta.

Kun aika tuli, Jeesus Kristus, Vapahtajamme, syntyi maailmaan. Hän tuli suorittamaan Jumalan antaman tehtävän. Hän nosti meidät kaikki synnin vallasta ja kuolemasta, uhraamalla itsensä Golgatan ristillä. Jesaja kirjoittaa: ”Iisain kannosta nousee verso, vesa puhkeaa sen juuresta ja kantaa hedelmää.” Jeesuksen hedelmä on ääretön rakkaus meitä ihmisiä kohtaan, armo ja anteeksiantamus, joka muuttaa sydämet. Sen rakkauden voimasta vihamiehet suutelevat toisiaan, sota päättyy rauhaan ja susi aterioi karitsan kanssa samalla laitumella. Kiitetään, ystävät, Jeesuksen armotyöstä ja Hänen rakkaudestaan meitä ihmisiä kohtaan!

Tänä aamuna, 12.3.2010, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: