maanantai 31. toukokuuta 2010

Ylistysmieli

Lähimmäiseni, herään, sydän täynnä ylistystä, kello viisi aamulla. Kun katson makuuhuoneen ikkunasta, naapurin omenapuun kukat ryöppyävät näkökenttääni. Rakas Jumala, minkä kevään meille valmistit! Nuo valkeat, herkät kukat, ovat taidokkaimpia tekojasi. Niiden runsaus kertoo Sinun äärettömästä armostasi meitä ihmisiäsi kohtaan. Ja Sinä annat aurinkosi paistaa meille kaikille niin siniseltä taivaalta! Kiitos, rakas Jumala siitä, että saan elää lähelläsi. Joka päivä saan kokea Sinun rakkautesi ja ihmeesi, rakas Taivaallinen Isäni.

Sisältä nousee paimenpsalmi: ”Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Viheriäisille niityille hän vie minut lepäämään; virvoittavien vetten tykö hän minut johdattaa. Hän virvoittaa minun sieluni. Hän ohjaa minut oikealle tielle nimensä tähden. Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani; sinun vitsasi ja sauvasi minua lohduttavat. Sinä valmistat minulle pöydän minun vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet minun pääni öljyllä; minun maljani on ylitsevuotavainen. Sula hyvyys ja laupeus seuraavat minua kaiken elinaikani; ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.”

Kiitos siitä, Pyhä Jumala, että me vajaat, vanhat, ihmisetkin saamme asua Herran huoneessa päiviemme loppuun asti! Kiitos siitä, että annat Pyhän Hengen ilon, ja kiitollisuuden kaikesta siitä, mitä meille olet. Sinä Jeesus vapautat meidät synnin ja syyllisyyden paineista. Sinä Pyhä Henki vahvistat uskoamme ja näytät meille kaikki Jumalan lahjat ja myös luonnon ihmeet. Sinä Pyhä Jumala siunaat niin, että meillä on kaikki tarvittava ja autat meitä tyytymään siihen. Sinä sanot: ”Älkää korkeita tavoitelko”. Sinä annat tehtävät ja voimat niihin. Sinä annat meille tämän päivän käyttääksemme sen Sinun nimesi kirkastamiseksi. Kiitos, että pienellä paikallamme saamme elää lähelläsi ja luottaa siihen, että Sinä pidät meistä huolen vielä sittenkin, kun meidän voimamme ehtyvät. Ole kiitetty, Kolmiyhteinen Jumala! Ole kiitetty, Taivaallinen Isäni suuresta armostasi ja rakkaudestasi kaikkia luotujasi kohtaan. Herätä, Pyhä Jumala, tänään usko Vapahtajaan, Jeesukseen Kristukseen, kaikkien niiden sydämessä, jotka elävät ahdistuneina, eivätkä näe suuruuttasi heräävässä luonnossa. Anna kaikille heille sydämen vapaus ja ilo Sinussa! Amen.

Tänä aamuna, 31.5.2010, rakkaudella Mummi

6 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

Kiitos taas ihanasta aamunensimmäisestä!
Taivaan Isä on kutonut susta ihanan ja tunteellisen ihmisen.
Osaat esimerkiksi sanoa parilla lauseella aamulla ovesta näkemäsi asiat niin ihanasti, että melkeinpä tekisi mieleni hipsaista sinne KORKEAMÄELLE aamuuutispuuroille.
Raamatun asioista nyt puhumattakaan, jotka elävästi ja yksinkertaisesti meille eteemme tuot.
MUTTA...se minulla on urputettavaa, että kuinka mahottoman vanhana sinä itseäsi pidät?
Minulla on 93 vuotias täti (kiitos muuten esirukouksesta) ja hänkään ei sano itseään ikuna vanhaksi.
Ookko vanhempi, kuin 93?
Minä aion kutsua sinua LILLIKSI täst`edes tässä blogissa.
Puhun tietenkin vain omasta puolestani.
Katsos rakas Lilli, en osaa VASTATA, jos minun pitää sanoa mummi :)
Luen parast`aikaa erästä romaania, jonka on kirjuuttanut yks Airi-Inkeri.
Suosittelen!

mummi kirjoitti...

Kaisa rakas, sano vain minua Lilliksi. Minulla ei ole ollut koskaan lempinimeä. Olet uranuurtaja, koska keksit minulle ensimmäisen lampinimen. Jospa minäkin oppisin ajattelemaan minua yhtä nuorena kuin Lilli. Jostain syystä mummi on tullut tutuksi. Kiitos suitsutuksesta, sen osoite on Taivaallinen Isä! Mummi.

Annanna kirjoitti...

Ihanan suloinen blogi tämä!:)

Siunauksia sinne!:)

mummi kirjoitti...

Annanna, rakas nuori ystävä, kiitos kauniista sanoistasi. Iloitsen, jos saat hoitoa ja iloa blogistani, jossa korotan meidän Herraamme ja Vapahtajaammi. Siunatkoon Sinua Taivaallinen Isämme! Mummi

Kirsti kirjoitti...

Ihanaa tekstiä mummi!
Miten kaunista onkaan omenapuunkukat. Ja kesän muutkin kukat ja pensaat,
Kiitos Jumala kaikesta suloisuudesta mitä näemme näin kevään vaihtuessa kesään!
Minun onneni on olla Jumalaa lähellä.

Sinun blogisi on keidas,missä ammennamme Jumalan Hengen sateita,Jumalan sanoja sinun kauttasi.

Kiitos jälleen,minulla on niin hyvä olo,kun olet ystäväni.
Minulla on ollut kurkku kovasti kipeä,ja se on osasyy etten ole saanut nukutuksi.
Jumalan siunausta!

mummi kirjoitti...

Rakas Kirsti Sisar. Kukoillaan yhdessä, että saisit nukutuksi niinkuin pieni vauva, sikeätä, lääkitsevää unta. Pyydetään, että kurkkulipusikin menee pois, toivottavasti se ei ole flunssan siemen. Herran hoitoa Sinulle rakas Sisar. Kiitos kun jaksoit kommentoida. Mummi