maanantai 21. kesäkuuta 2010

Kiitos vuodenajoista

Rakas Lähimmäiseni, tänään on kesäpäivän seisaus. Se tarkoittaa sitä, että huomenna päivä on jo kukonaskelta lyhyempi. Olemme matkalla syksyyn ja talveen. Mutta sitä ennen on vielä kaunis Suomen kesä meidän kaikkien nauttia sen runsaista antimista.

Meillä on ilo asua maassa, jossa on vuodenaikojen vaihtelut. Jokaisella vuodenajalla on omat hyvät puolensa. Valolla on suuri merkitys luonnon ja meidän ihmisten elämään. Kesällä valoa on paljon. Pohjoisessa aurinko ei laske kesäaikaan lainkaan ja talven kaamoksessa se ei nouse horisontin yläpuolelle moneen kuukauteen. Tämä luonnon erikoisuus vaikuttaa siellä asuvien ihmisen elämään hyvin voimakkaasti sisällisesti ja jokapäiväisissä askareissa. Monet etelän asukkaat haluavat kokea tuon Lapin lumon ja matkustavat sinne lomillaan. Mekin olemme niin tehneet vuosittain silloin kun jaksoimme vielä turvallisesti liikkua luonnossa. Kyllä se vaikutti, sinne halusi mennä uudelleen ja uudelleen!

Vuodenaikojen vaihtelu on meille suuri rikkaus, Jumalan lahja! Psalmi 74, jakeet 16 ja 17 sanoo näin: ” Sinun on päivä ja sinun on yö, sinä valmistit valon ja auringon. Sinä määräsit kaikki maan rajat ja asetit kesän ja talven.” Tänään saamme kiittää hyvää Jumalaa omasta kauniista maastamme, vuodenaikojen vaihtelusta ja tästä kesästä ja sen rikkaasta annista. Kiitos Taivaallinen Isämme elämästä, aisteistamme, joilla voimme elämän kaikki ulottuvuudet kokea, Kiitos Suomen puhtaasta luonnosta ja puhtaasta vedestä. Varjele, Herra, luonto ja vesi puhtaana ihmisten tarpeisiin kaikkialla maailmassa. Anna meille ilo nähdä Sinun työsi elämässämme ja opeta meitä kiittämään kaikesta siitä, mitä meille annat. Jeesuksesta ja Sinun jokapäiväisestä huolenpidostasi, Taivaallinen Isä, haluamme kiittää Sinua kaikkina elämämme päivinä. Amen

Tänä aamuna, 21.6.2010, rakkaudella Mummi

4 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

Minäkin kiitin Jeesusta kauniista päivän alusta tänään.
Pyysin lisäksi voimia, että jaksaisin viitsiä siivota tätä tössyistä kotiamme Juhannusta vastaanottamaan.
Nojatuolistani näkyi kahdesta ikkunasta kaistale aurinkoista maisemaa. (Ulos en päätäni aamuisin tarkene pistää, kuten eräät)
Haikeana ja pikkasen kauhunsekaisin tuntein kuulin radiosta, että kesäpäivän tasaukset ovat menoillaan!
TASAUKSET?
Minä en ole vielä havainnut alkupalaakaan! Noh, yhdyn kyllä Lilli, sinun positiiviseen kantaasi kesän ihanista antimista, jotka ovat vielä meille tarjolla.
Niistä saamme iloita ja nauttia, vaikka sitten toppavaatteissa.

mummi kirjoitti...

Toppatakissa, Kaisa kulta! Mutta odotetaan elökuun helteitä, niin voimme jo vähentää ja laittaa mummonjäähdyyskoneet päälle, vaikka toiset makaavat uimarannoilla ja kääntävät kylkeä. Jokaisella meillä on ilomme ja esteemme, silti nautitaan kesästä! Lilli

Runomummo kirjoitti...

Minun kiitokseni syy on rukoukseen saatu vastaus. Olen ollut niin surullinen kun pappa turhautuu hoitokodissaan kun ei puhu kenenkään kanssa suomea. Kiukku lisääntyy ja huutamalla esitetyt kommentit ovat surettaneet minua. Mutta eilen rukoilin oikein monikertoihin että Herra järjestäis näitä asioita ja en ollut uskoa näkemääni tänään, oli tullut uusi potilas joka puhuu molemmat kielet. Sinne jäivät kaverukset katsomaan t.v. kun lähdin. Muutenkin päivä oli papalla hyvä päivä, koko iltapäivän olen kiittänytja iloinnut siitä että meillä on Isä joka kuulee ja vastaa kun parhaaksi katsoo. terv. runomummo.

mummi kirjoitti...

Rakas Runomummo, iloitsen siitä, että sait rukousvastauksen! Kyllä kannattaa jatkaa rukousta, vaikkei heti vastausta tulisikaan. Herra on uskollinen! Muistetaan uskoa saaneemme ja aloitetaan kiittäminen siitä, että Jumala voi ja HÄn vastaa ajallaan. Kiitos Jumalalle! Mummi