sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Lapsen kaltaiseksi

Rakas Lähimmäiseni, tänään on Mikkelinpäivä, lasten ja enkelien päivä. Oletko Sinä nähnyt enkelin? Minä olen nähnyt unessa enkeleitä. Aina enkeliuni on ollut puhutteleva ja pelottava. Jumalan pyhyys on voimallisesti läsnä. Enkelit ovat Jumalan sanansaattajia. Jumala puhuu meille unienkin kautta. Yksi päivän teksteistä on 1 Mooses 28: 10-17. Siinä Jakobin unessa enkelit ilmaisevat Jumalan läsnäolon ja Jumala itse antaa Jaakobille siunauslupauksensa, niin kuin Hän oli antanut aiemmin Abrahamille ja Iisakille. Pelko valtasi Jaakobin ja hän sanoi: ”Kuinka pelottavan pyhä tämä paikka onkaan! Tämä on varmaan Jumalan asuinsija ja itse taivaan portti.” Jumala antoi Jaakobille ja hänen jälkeläisilleen valtavan lupauksen, mutta ensimmäinen reaktio häneltä oli pelko. Jumalan pyhyys saa pienen ihmisen polvilleen.

Evankeliumiteksti on Matteuksesta 18: 1-6 ja 10. ”Kohta sen jälkeen opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja kysyivät: ”Kuka on suurin taivasten valtakunnassa?” Silloin Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen ja sanoi: ”Totisesti, ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan. Se, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, on suurin taivasten valtakunnassa. Ja joka minun nimessäni ottaa luokseen yhdenkin tällaisen lapsen, se ottaa luokseen minut. Mutta jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että hänen kaulaansa pantaisiin myllynkivi ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen. Katsokaa, ettette halveksi yhtäkään näistä vähäisistä. Sillä minä sanon teille: heidän enkelinsä saavat taivaissa joka hetki katsella minun taivaallisen Isäni kasvoja. Juuri sitä, mikä on kadonnut, Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan.”

Viattoman, ehdoitta uskovan lapsen Jeesus asettaa esikuvaksemme. Taivaallinen Isämme, anna meille se armo, että tulemme eteesi joka aamu lapsen lailla ja uskomme itsemme ja rakkaamme luottamuksella Sinun armohoitoosi. Pidä meitä Jeesus- tiellä Pyhän Hengen kanssa. Amen

Tänä aamuna, 3.10.2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rakas ystäväni.

Vaikken ole aina kommentoinut blogiisi niin tykkään tästä erittäin paljon kuten sinustakin.
Tämä on mulle tärkeä paikka.

Minä en muista nähneeni enkeli unia,mutta joskus nuorempana kun asuin viä vanhempieni luona näin paljon unia Jeesuksen takaisin tulosta ja se laittoi kyllä pieneksi ittensä.Jumalan kirkkaus on niin suurta ja ihmeellistä ja siltikin meillä on armon kautta turvallista lähestyä Jumalaamme.Eikö olekkin ihmeellistä?

Kaikkea ihanaa elämääsi♥Janiltakin rakkaita terveisiä.

mummi kirjoitti...

Rakkaat nuoret Katariina ja Jani! Olette joka päivä rukouksissanne. Herra hoitaa meitä kaikissa asioissamme, kun olemme Hänen omansa. Olemme yhtä perhettä. On todella ihmeellistä tietää, että olemme Jumalalle rakkaita ja kaliita ja se, että Hän kuulee meitä ja vastaa! Mummi