sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Rukous tuo turvallisuuden

Rakas Lähimmäiseni, psalmi 139 nousee mieleeni, kun avaan silmäni tähän lepopäivään. ”Herra on kaikkinäkevä ja kaikkialla läsnä oleva.” Kuinka turvallista onkaan vanhan, väsyneen ihmisen levätä tällaisen turvallisen, rakastavan, Isän sylissä.

”Herra, sinä tutkit minua ja tunnet minut. Istuinpa minä tahi nousen, sinä sen tiedät; sinä ymmärrät minun ajatukseni kaukaa. Käynpä tahi makaan, sinä sen havaitset, ja kaikki minun tieni ovat sinulle tutut. Sillä, katso, ei ole sanaa minun kielelläni, jota sinä, Herra, et täysin tunne. Sinä olet saartanut minut edestä ja takaa ja laskenut kätesi minun päälleni. Senkaltainen tieto on minulle ylen ihmeellinen, ylen korkea käsittääkseni sen.”

Daavid oli runoilija Jumalan armosta. Hän on kirjoittanut monia ihania psalmeja runokielellä. Hän, joka sai paljon anteeksi, löysi Isän sylin ja turvallisen Auttajan. Sinä ja minä saamme Daavidin tavoin jättää päivämme ja elämämme Isän käteen ja pyytää Hänen ohjaustaan ja läsnäoloaan, rukoillen: ”Tutki minua, Jumala, ja tunne minun sydämeni, koettele minua ja tunne minun ajatukseni. Ja katso, jos minun tieni on vaivaan vievä, niin johdata minut iankaikkiselle tielle.”

Minulle rukous on yhtä tärkeä asia kuin hengittäminen. Uskonelämän alussa kuulin viisaat sanat, ”muuta elämäsi rukoukseksi, niin rukous muuttaa sinut”. Tämä on totta. Kun tietää, että kaikki on Jumalan, minä olen Hänen lapsensa, Häneltä on elämä, Hän ohjaa työni ja elämäni, Hän johdattaa Pyhän Henkensä kautta kulkuani, keskustelu Isän kanssa tuo Isän lähelle ja turvallisuuden elämään.

Joskus kauan sitten näin elokuvan Isä Gamillosta. Tuo pappi ajatteli ääneen ja puhui Isän kanssa kaikki asiansa. Se tuntui hassulta, mutta Gamillo oli oikeassa. Rukous tuo turvallisuuden!

Tänä aamuna, 10.10.2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Luin psalmin 139,Jumala totisesti tuntee minut! 23 ja 24 jakeet ovat tärkeitä.
Rukous luo turvallisuuden,ja rukous on yhtä tärkeä kuin hengittäminen kuten sanoit!
Tahtoisin tulla enemmän rukousihmiseksi,tai kasvaa siihen kokonaisvaltaisesti,niinkuin voi.

Jumalan siunausta Mummi!
Isän käteen!

mummi kirjoitti...

Kirsti rakas, minusta Sinä olet rukousihminen. Lepää siinä Jumalan läsnäolossa, minkä olet löytänyt. Älä vaadi mahdottomia, Herra ohjaa Sinua. Siunausta koko perheelle.Mummi