tiistai 5. lokakuuta 2010

Vapauteen Kristus vapautti

Kun herään vähän yli neljä, Pyhä Henki nostaa mieleeni sanat: ”Vapauteen Kristus vapautti meidät.” Yritän jatkaa unta, mutta on pakko lähteä katsomaan, missä tuo ihana lupaus on kirjoitettuna. Galatalaiskirje 5:1, Paavali puhuu kristittyjen vapaudesta. Luen koko luvun ja haluan ottaa siitä muutamia jakeita Sinullekin Lähimmäiseni. Luku on hyvää opetusta meille.

Laki ja evankeliumi ovat toistensa vastakohtia. Laki on tiukkaa sääntöjen noudattamista. Evankeliumi on vapautta Kristuksessa Jeesuksessa. Jos Jeesus ei ole saanut vapauttaa ihmistä armon osallisuuteen, ihminen elää lain alla ja yrittää omilla teoillaan saada rauhan Jumalan kanssa, saada omantuntonsa puhtaaksi. Mutta se ei onnistu. Jumalan luo on vain yksi tie, Jeesus Kristus, jolla on valta antaa synnit anteeksi. Hän vapauttaa ihmisen armon kautta vapauteen ja rauhaan.

Paavalin aikana ympärileikkaus oli yksi lain teko. Ihminen antoi ympärileikkauttaa itsensä kelvatakseen Jumalalle, mutta Paavali sanoo: ”Sillä Kristuksessa Jeesuksessa ei auta ympärileikkaus eikä ympärileikkaamattomuus, vaan rakkauden kautta vaikuttava usko.” Edelleen Paavali sanoo: ” Te olette kutsutut vapauteen, veljet; älkää vain salliko vapauden olla yllykkeenä lihalle, vaan palvelkaa toisianne rakkaudessa. Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”. ”Minä sanon; vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä. Sillä liha himoitsee Henkeä vastaan ja Henki lihaa vastaan; nämä ovat nimittäin toisiansa vastaan, niin että te ette te sitä, mitä tahdotte. Mutta jos te olette Hengen kuljetettavina, niin te ette ole lain alla.” Sitten Paavali osoittaa paljon pahoja asioita, mitä lihan teot saavat aikaan ja ilmoittaa Hengen hedelmän, joka on Jeesuksen lahja omilleen: ”Mutta hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus. sävyisyys, itsensähillitseminen. Jos me Hengessä elämme, niin myös Hengessä vaeltakaamme.”

Tänä aamuna, 5.10.2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Rauhaa Mummi!
Luin koko luvun,nämä kohdat ovat mielessäni; "Vaeltakaa Hengessä,niin ette lihan himoa täytä ja Jos me Hengessä elämme,niin myös Hengessä vaeltakaamme" Ja Hengen hedelmät.
Ensimmäinen jae on pääkohta "Vapauteen Kristus vapautti"
Hyvä tämä galatalaiskirjeen 5-luku.
Tai koko galatalaiskirje.

Kiitos tästä,käyn täällä useasti lukemassa,vaikka ei tule aina kommentoitua.
Siunausta viikkoosi!

mummi kirjoitti...

Kirsti rakas, kiitos Sinulle siunauksentoivotuksista. Kyllä Herra lääkitsee ja hoitaa vanhaa mummia. Olen iloinen teistä kaikista blogiystävistä. muistan teidät joka päivä nimeltä Isän edessä. Kiitos yhteydestä! Mummi