keskiviikko 3. elokuuta 2011

Turva Jumalassa

Rakas Lähimmäiseni, kun avaan ulko-oven viideltä herättyäni, vastassani on syksyn viileys. Lämpötila on laskenut jo yhdeksään asteeseen. Viileä kosteus yllättää pitkän aurinkoisen kesän jälkeen. Monet ovat siitä lämmöstä iloinneet, itse olen selvinnyt siitä Jumalan armosta ja mummonjäähdytyskoneen ahkeran käytön ansiosta.

Eilen kävin mieheni haudalla. Siitä on tullut läheinen paikka. Sinne tekee mieli usein. Se on myös minun ruumiini tuleva lepopaikka, vaikka henkeni saakin palata Jumalan luo Jeesuksen armotyön tähden. Ystävän kanssa kiertelimme katselemassa kukkaloistoa ja enkeleitä hautakivien edessä. Näimme, että monet muutkin käyvät poislähteneiden haudoilla purkamassa suruaan ja kertomassa asioitaan rakkaalleen. Siitä tulee osa jälkeenjäävän arkea.

"Sanan aika" tänään: "Kiitetty olkoon Herra! Hän on kuullut avunpyyntöni. Herra on minun voimani ja kilpeni, häneen minä luotan." Ps.28:6-7. Muut tekstit ovat: Ps.28:6-7 ja 1. Tessal:4. Kirjaan tähän jakeet 13-18: "Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole. Sillä jos me uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan. Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla."

Rakas Jumala, opata meitä jälkeenjääviä luottamaan lupauksiisi ja elämään turvallisesti Sinun kämmenelläsi kaikki päivämme täällä. Muistuta meitä siitä, että poisnukkuneet ovat Sinun hyvässä hoidossasi. Anna meille vielä eläville se armo, että turvaamme Vapahtajaamme joka päivä. Hän meidät pelastaa. Tätä pyydän Jeesuksen nimessä, aamen.

Tänä aamuna, 3.8.2011, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanasta päivästä! Illalla vielä juoksimme (ihan totta, riemussa ja hyvillä mielin!) seurakuntaan rukous- ja ylistysiltaan. Juhlimme!

Halauksin, P & Pikku-E

mummi kirjoitti...

Rakas & Pikku-E, iloitsen Teidän kanssanne. Päivänne oli hyvä ja saitte vielä Herran kosketuksen illalla ylistysillassa! Mummi