sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Jumalan voima.

Rakas Lähimmäiseni, herään kello yksi virkeänä ja mielessäni on kaksi sanaa: "Jumalan voima". Etsin sanakirjasta voima sanan. Raamatunpaikkoja, joissa voima esiintyy on melkein kaksi sivua. Jostain syystä silmäni osuvat Efesolaiskirjeeseen, jossa Paavali rukoilee meidän puolestamme:

Otan uuden käännöksen ja kirjaan sen Paavalin rukouksen, jakeet 14-21: "Tämän vuoksi minä polvistun Isän eteen, hänen, jonka asemaa jokainen isän ja lapsen suhde taivaassa ja maan päällä kuvastaa. Rukoilen, että hän sanomattomassa kirkkaudessaan hengellään vahvistaisi ja voimistaisi teidän  sisäistä olemustanne. Näin Kristus asuu teidän sydämissänne, kun te uskotte ja rakkaus on elämänne perustus ja kasvupohja. Silloin te kykenette yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittämään kaiken  leveyden, pituuden, korkeuden ja syvyyden, ja voitte tajuta Kristuksen rakkauden, joka ylittää kaiken tiedon. Niin Jumalan koko täyteys valtaa teidät. Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella, olkoon ylistys seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien , aina ja ikuisesti.Aamen"

Minun on pakko ottaa tähän vertauksen vuoksi samat minulle rakkaat jakeet vanhasta tekstistä, niin huomaatte eron: "Sentähden minä notkistan polveni Isän edessä, josta kaikki millä isä on, taivaissa ja maan päällä, saa nimensä, että hän kirkkautensa runsauden mukaisesti antaisi teidän , sisäisen ihmisenne puolesta voimassa vahvistua hänen Henkensä kautta ja Kristuksen asua uskon kautta teidän sydämissänne, niin että te, rakkauteen juurtuneina ja perustuneina, voisitte kaikkien pyhien kanssa käsittää, mikä leveys ja pituus ja korkeus ja syvyys on ja oppia tuntemaan Kristuksen rakkauden, joka on kaikkea tietoa ylempänä; että tulisitte täyteen Jumalan kaikkea täyteyttä. Mutta hänelle, joka voi tehdä enemmän kuin kaikki, mitä ne anomme tai ymmärrämme, sen voiman mukaan, joka meissä vaikuttaa. hänelle kunnia seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja iankaikkisesti! Aamen,"

Tänä aamuna, 2.2.2014, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: