sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Uskonnollisuudesta uskoon

Rakas Lähimmäiseni, leuto helmikuu jatkuu. Pakkasta on puoli astetta. Lunta on satanut niin, että kaikki eiliset jäljet ovat peittyneet ja pihan männyillä on valkoinen pyhäpuku. Herran siunaamaa lepopäivää Sinulle, rakas lukijani!

Ystäväni antoi minulle Juha Vähäsarjan kirjan Jumalan kämmenellä. Kirjaan Sinulle siitä tämän päivän sanan evääksi: "Tietäkää siis, veljet: hänen ansiostaan teille julistetaan synnit anteeksi, ja hänen ansiostaan jokainen, joka uskoo, tulee vanhurskaaksi, saavuttaa kaiken sen, mitä te Mooseksen lain avulla ette voineet saavuttaa. Apt. 13:38

Mooseksen lakia täyttämällä yritettiin totisin sydämin tulla vanhurskaaksi. Kun lain täyttäminen  ei kuitenkaan onnistunut, kehiteltiin lakia selittäviä lieventäviä ja tarkentavia tulkintatraditioita. Lain avulla  pelastukseen pyrkivät jäivät janoissaan edelleen vaille lohdutusta.
Yhä vielä yritetään lain avulla lepyttää Jumalan sydäntä. Ei jakseta  luottaa Jeesuksen täytettyyn työhön, vaan sen lisäksi rakennetaan erilaisia  käskyjen ja kieltojen tikapuita pelastumisen varmistamiseksi. Jokainen näistä rakennelmista vie kunnian Jeesuksen ristinkuolemalta. Voit ylistää Jeesusta parhaiten luottamalla hänen ristintyönsä riittävyyteen sinunkin  syntiesi sovituksena. Uskonnollisuutesi  saa näin vaihtua uskoon."

Rakas Jumala, Sinä menit ristille Jeesuksessa Kristuksessa! Mikään muu uhri ei riittänyt meidän syntejämme sovittamaan. Me ylistämme Sinua siitä, että Jeesus tuli maailmaan pelastamaan meidät Isän lapsiksi ja iankaikkisen elämän perillisiksi! Kiitos siitä, että meillä on nyt elämä Kristuksessa, tulevaisuus ja toivo! Aamen

Tänä aamuna, 16.2.2014, rakkaudella Mummi

3 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Kiitos Jumalalle.
Kiitos myös sinulle.
Juha Vähäsarjan kirja on hyvä.
Sitä luen minäkin.

Siunattua pyhää sinulle.

Pekka kirjoitti...

Samoin rakastavan Jumalan siunaavaa pyhäpäivää sinulle ja lukijoille.Olkoon päiväsi yhtä puhdas kuin vasta satanut valkoinen lumi. Valkeudessa on raikasta vaeltaa. Täyttäköön Jumala sinua edelleen rakkauden hengellä. Sillä sitä sinulla on. Kiitos Jumalalle.
Rakkaudella Pekka veljesi Kristuksessa.

mummi kirjoitti...

Rakkaat ystävät, Sylvi ja Pekka. Juha muistuttaa meitä siitä, että uskonnllisuus on tapauskoa, mutta usko on sydänuskoa.Uskon kohde on Jeesus, meidän Vapahtajamme, joka asuu sydämessämme.