lauantai 15. maaliskuuta 2014

Jeesuksen ristillä

Rakas Lähimmäiseni, eilen illalla raamattupiirissämme olimme maailmanhistorian polttopisteessä. Luepa teksti, niin pääset mukaan. Luuk. 23: 32-43.

Meidän Vapahtajamme ristillä; runneltuna, ihmisten hylkäämänä. "Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen eikä hän suutansa avannut; niinkuin karitsa, joka teuraaksi viedään, niinkuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, niin ei hän suutansa avannut." Jes. 53:7

Jeesus ristillä, suorittamassa Isän antamaa tehtävää: "Mutta Herra näki hyväksi runnella häntä, lyödä hänet sairaudella. Jos sinä panet hänen sielunsa vikauhriksi, saa hän nähdä jälkeläisiä ja elää kauan, ja Herran tahto toteutuu hänen kauttansa. Sielunsa vaivan tähden hän saa nähdä sen ja tulee ravituksi. Tuntemuksensa kautta hän , minun vanhurskas palvelijani, vanhurskauttaa monet, sälyttäen päällensä heidän pahat tekonsa." Jes.53: 10-11.

Jeesus ristillä kahden ryövärin kanssa. Toinen ryöväreistä pilkkasi Jeesusta hallitusmiesten tavoin: "Etkö sinä ole kristus? Auta itseäsi ja meitä." Mutta toinen oli Jeesuksen totuuden edessä tuntenut syyllisyytensä ja sanoi: "Etkö sinä edes pelkää Jumalaa, sinä, joka olet saman rangaistuksen alainen? Me tosin kärsimme oikeuden mukaan, sillä me saamme, mitä meidän tekomme ansaitsevat; mutta tämä ei ole mitään pahaa tehnyt" ja hän sanoi: "Jeesus, muista minua kun tulet valtakuntaasi." Niin Jeesus sanoi hänelle: "Totisesti minä sanon sinulle tänä päivänä pitää sinun oleman minun kanssani paratiisissa."

Golgatalla se tapahtui. Jeesus sovitti meidän pahat tekomme ja syntimme. Nämä Jeeuksen sanat todistavat sen. Ei ryöväriä otettu kasteelle. Ei häneltä vaadittu mitään hyviä tekoja, vain avunhuuto, "Jeesus, Jumalan Poika, armahda minua!" Jo ristillä Jeesus vanhurskautti ryövärin.

Rakas, Pyhä Jumala, Kiitos, että lähetit Jeesuksen maailmaan, pelastamaan meidät Hänen maahan vuotaneen verensä ja ylösnousemisensa kautta. Kiitos, että vain avunhuuto riittää, ja Jeesus ohjaa meidät Sinun lapsiksesi, Taivaallinen Isämme,  ja antaa meille iankaikkisen elämän! Kiitos, että se on ristillä täytetty! Aamen

Tänä aamuna, 15.3.2014, rakkaudella Mummi


Ei kommentteja: