lauantai 8. maaliskuuta 2014

Naisten päivä


Rakas Lähimmäiseni, ilo herätä uuteen kevätaamuun! Siunaa, Isä, päivämme, anna meille voimia liikkua kevätsäässä, vaikka olisi vastatuuli! Onnea kaikille naisille, tänään on naistenpäivä! Me hitaasti kulkevat naiset voimme taluttaa toisiamme tänään. Katsotaan toisiimme!

Sitäkö varten on äitienpäivä, isänpäivä, naistenpäivä, että huomattaisi ihminen lähellä? Katsottaisi toisiimme. Kuinka voisin häntä auttaa, huomata, rakastaa! Arjessa kiiruhdamme usein ohi läheisen. Tänään on syytä huomata nainen lähellä, hänen arvonsa ja väsymyksensä. Ojennetaan kukkanen!

"Ken on mun lähimmäiseni ja ketä eläissäni myös minun tulee rakastaa kuin omaa itseäni. Vain isäni tai äitini tai veljeni, sisareni tai parhain ystäväni. Oi Herra, kaikki päällä maan loit lähimmäisiksemme, myös kieleltään ja uskoltaan niin vieraat toisillemme. Kun sinulta saa hoivansa myös kaukainen maa, kansa sen, niin ketään torju emme. On suurin voima rakkaus, se toimii, kestää, voittaa, ja niinkuin päivän kirkkaus se sydämiimme koittaa. Vaan tuomion se alla on, ken vastuutaan ei tunnekaan, vaan itseään vain hoitaa. Kun kuolit kaikkein puolesta , oi Jeesus, ristin päällä, suo meidän nähdä rakkaina myös vihamiehet täällä. Ja alttiina suo palvella niin omia kuin vieraita mielellä lämpimällä. Suo kovuuteni anteeksi, oi rakas Jeesukseni, ja armollasi uudeksi luo kylmä sydämeni. Se lämmitä ja pehmitä, niin avoin se taas kaikille on lähimmäisilleni. Virsi 431.

Tänä aamuna, 8.3.2014, rakkaudella Mummi


Ei kommentteja: