keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Löytöni Raamatusta

Rakas Lähimmäiseni, katsottuani vilkkaan huumekeskustelun, avasin Raamatun, elävän, ihanan kirjan, jossa entinen kristittyjen vainoaja, Paavali, opettaa meitä, nuoria ja vanhoja Kristuksen seuraajia, elämään seurakunnassa pitkämielisyydessä kärsien toinen toistamme rakkaudessa ja kasvamaan häneen, joka on pää, Kristus. Paavali puhuu efesolaiskirjeen neljännen luvun alussa niin voimakkaasti Pyhässä Hengessä, että minun on ruvettava sitä Sinulle kirjoittamaan, vaikka on jo keskiyö. Kuuntelepa, mitä Paavali, Jumalan mies, puhuu meille seurakunnassa elämisestä:

"Niin kehoitan siis minä, joka olen vankina Herrassa, teitä vaeltamaan niin kuin saamanne kutsumuksen arvo vaatii, kaikessa nöyryydessä ja hiljaisuudessa ja pitkämielisyydessä kärsien toinen toistanne rakkaudessa ja pyrkien säilyttämään hengen yhteyden rauhan yhdyssiteellä: yksi ruumis ja yksi henki, niin kuin te olette kutsututkin yhteen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte; yksi Herra, yksi usko, yksi kaste; yksi Jumala ja kaikkien  Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa. Mutta itsekullekin meistä on armo annettu Kristuksen lahjan mitan mukaan. Sen tähden on sanottu: "Hän astui ylös korkeuteen, hän otti vankeja saaliikseen hän antoi lahjoja ihmisille". Mutta että hän astui ylös, mitä se on muuta, kuin että hän oli astunut alaskin maan alimpiin paikkoihin? Hän, joka on astunut alas, on se, joka myös astui ylös, kaikkia taivaita ylemmäksi, täyttääkseen kaikki."

"Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi, tehdäkseen pyhät valmiiksi palveluksen työhön Kristuksen ruumiin rakentamiseen, kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään, ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapeleissä ja eksytyksen kavalissa juonssa; vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus, josta koko ruumis, yhteen liitettynä ja koossa pysyen jokaisen jänteensä avulla, kasvaa rakentuakseen rakkaudessa sen voiman määrän mukaan, mikä kullakin osalla on."

Tänä aamuna, 5.3. 2014, rakkaudella Mummi


Ei kommentteja: