maanantai 6. heinäkuuta 2015

2015 rukouksen vuotta.

Rakas Lähimmäiseni, kovin lyhyeen loppui kuuma kesä! Kun astun ulko-ovelle, raikas syysaamu on vastassani ja mittari näyttää viittä astetta. Paljaita jalkojani paleltaa. Olikohan yöllä hallaa, niinkuin Ilmatar eilen epäili Pohjanmaalle.


Ystävän lähdettyä menin kirjahyllylleni katsomaan mitä sieltä löytyy luettavakseni. Seurakunnan lahjakirja 10 vuoden takaa "2000 Rukouksen vuotta", jonka ovat toimittaneet Owen Collins ja Anna Maija Raittila herätti mielenkiinnon. Kirja on painettu vuonna 2000, nyt noita rukouksen vuosia on kertynyt jo viisitoista lisää.

Rukous on Jeesuksen läsnäolon hetki yksinäisen mummin elämässä. Se hetki avautuu aina, kun sanon Vapahtajani nimen, Jeesus! Jeesus on läsnä, olipa tilanne mikä hyvänsä. Ollessani hyvillä mielin saan kiittää rakkauden läsnäolosta. Tuskassa saan huutaa ulos koko ahdistukseni, kivussa saan jättäytyä Jeesuksen armokäsien varaan apua anoen, tai laulaa: "Jeesus sä ainoa, heikkojen auttaja, anteeksiantaja uupumaton! Pyhyys ja puhtaus, rakkaus virvoitus, totuus ja armahdus sinussa on." Kiitos, Jeesus, että aina kuulet ja välität rukoukseni Isälle. Kiitos rukouksen lahjasta!

Kirja-löydön osastosta: Rukouksia pitkin päivää, poimin meille muutaman rukouksen tähän päivään:

"Herra, anna meidän tänään vaeltaa kanssasi Isän lapsina, luottaa sinuun, Vapahtaja, palvoen sinua Herrana. Kaikki, mitä teemme ylistäköön sinua. Koko elämämme laulakoon kunniaasi." Tuntematon.

"Kiitos, että yhä uudelleen ja uudelleen jaksat opettaa minulle samoja asioita: missä on toivoni, kenessä on voimani, mikä on tehtäväni. Rakastamalla ja armahtamalla opetat minua rakastamaan ja armahtamaan. Pia Perkiö.

"Tule kanssani, Herra Jeesus, tule siunaa päivän työ! Tule illoin ja aamuin varhain, tule vielä, kun joutuu yö. Tule askele askeleelta minun kanssani kulkemaan. Sua ilman en saata olla. Pysy luonani ainiaan. Hilja Haahti.

Tänä aamuna, 6.7.2015, rakkaudella Mummi2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Minulle ovat vanhat virret ja hengelliset laulut tulleet tärkeiksi. Vanhoilla sanoilla. Kaikkea haluamaani en muista kuin muutaman sanan peräkkäin. Siinäkin on usein se tärkein ydin jota juuri tarvitsen. Sisareni asuu vanhassa lapsuuden kodissamme. Ehkä sieltä löytäisin Virsikirjan ja Hengelliset laulut entisillä sanoilla.

mummi kirjoitti...

Onnea, Kirsti matkaasi, että löydät vanhat kirjat. Joskus niitä voi löytää kirpputoriltakin. Minulle vanha Raamatunkäännös on rakkain, käännös vuodelta 1933. Mummi