perjantai 17. heinäkuuta 2015

Ristiinnaulittu, Herra, Jeesus Kristus.

Rakas Lähimmäiseni, sateen ja ukkosen piti alkaa jo yöllä lännestä, mutta kirkas auringonpaiste häikäsee silmiäni ja tuuli on lähtenyt muille maille. Eilen maalasimme ulko-oven. Pojanpoikani, pitkä mies, tuli minua auttamaan ja työ kävi nopeasti. Kiitos! Näin talo pesee kasvonsa vuosien jälkeen ja kestää tuulet ja sateet!

Tämän päivän tekstissä Paavali on Koritissa. Hän on siellä uskonpuhdistaja. Hän haluaa keskittää uskovien sydämet tärkeimpään, uskon alkajaan ja ylläpitäjään Jeesukseen Kristukseen. Mietitäänpä, onko tällainen puhdistus meillekin tarpeen? Mitä tapahtuu, jos ristiinnaulittu Jeesus Kristus uudistaa meidänkin seurakuntamme? Tuleekohan kauan odotettu herätys?

 "En halua tietää teidän luonanne mistään muusta kuin  Jeesuksesta Kristuksesta, en muusta kuin ristiinnaulitusta Kristuksesta." 1 Kor. 2:2.

Juha Vähäsarja kirjoittaa: "Korinttin karismaattisia lahjoja tihkuvassa seurakunnassa oli hajaannusta, puolueita ja suuria moraalisia ongelmia. Lahjojen runsaus ei tarkoita kypsää uskonelämää. Siksi oleellista asioiden arvioimisessa on aina opetuksen ja julistuksen sisältö. On oleellista, mitä Jeesuksesta ja evankeliumista opetetaan, mitä pelastuksen perusteista.
Ihmiset ihastuvat luonnostaan  viisauteen ja ihmeisiin, evankeliumiin ihastuvat vain kristityt. Paavali päätti tulla Korinttiin seurakuntaan tietämättä mistään muusta kuin ristiinnaulitusta Kristuksesta. Paavalin näky oli selvä: tärkeimpien asioiden oli pysyttävä tärkeimpinä, sillä vain evankeliumi on Jumalan voima. Evankeliumi on uskon keskus, jota ilman kristitty ei voi hengittää."

Rakas Jumala, tee meidän seurakunnistamme Jeesus-keskeisiä, etteivät ihmiskäsitykset ja väittelyt hajoita yhteyttä. Kiitos, Isä, että vain evankeliumissa on voima. Jeesus, herätä seurakuntamme Sinun rakkaudellasi Pyhän Hengen voimassa! Aamen

Tänä aamuna, 17.7.2015, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: