tiistai 28. heinäkuuta 2015

Ehtoollisen lahja.


Rakas Lähimmäiseni, heräsin neljältä ja kuuntelin TV7 sta Aki Miettisen puhetta ehtoollisesta. Hän teroitti ehtoollisen tärkeyttä elämässämme! Minulle ehtoollinen on tullut hyvin tärkeäksi. Ajattele, Jeesus antaa ruumiinsa ja verensä meille ehtoollisessa. Saamme vastaanottaa syntien anteeksiannon. Voimme sanoa: "en enää elä minä, vaan Kristus elää minussa!" Ehtoollinen on meille elämää suurempi asia! Jeesus sanoo meille: "joka syö minun lihani ja juo minun vereni, sillä on iankaikkinen elämä ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä."

Katekismus sanoo ehtoollisesta: "Ehtoollisessa muistamme Jeesuksen ristinkuolemaa. Golgatan ristillä Jumalan ainoa Poika, Jumalan Karitsa, vuodatti verensä ja kuoli koko maailman puolesta. Kristuksen ruumiin ja veren sakramentissa ristillä uhrattu Kristus lahjoittaa itsensä meille.
Ehtoollisen lahja, syntien anteeksiantaminen, annetaan meille niissä sanoissa, jotka meille sakramentin saadessamme lausutaan: "sinun puolestasi annettu". Kun me uskomme nämä sanat ja otamme vastaan leivän ja viinin, nautimme hengellisen aterian, joka uudistaa elämämme ja lisää meille  rakkautta lähimmäisiimme. Ehtoollinen yhdistää meidät toisimme. Sitä vietetään  yhdessä taivaan joukon ja kaikkien pyhien kanssa.
Ehtoollista nauttimalla pysymme Kristuksessa ja hän pysyy meissä. Kristuksen ruumis, elämän leipä, ruokkii ja vahvistaa kasteessa alkanutta hengellistä elämää. Kristuksen veri, kuolemattomuuden lääke, parantaa meitä ja lahjoittaa meille iankaikkisen elämän. Ehtoollinen ennakoi taivaallista juhla-ateriaa, jolle Kristus kerran kokoaa kaikki omansa."

Rakas Jumala, tee meille rakkaaksi jumalanpalvelus ja ehtoollinen, että Sinun rakkautesi ja voimasi vaikuttaisi kauttamme tässä maailmassa. Aamen.

Tänä aamuna, 28.7.2015, rakkaudella Mummi


Ei kommentteja: