sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Kirkastussunnuntai.

Rakas Lähimmäiseni, herään kello kolme sunnuntaiaamuun. Lämpöä 13 astetta. Taivas harmaa, sadepilviä ei näy, mutta idän taivaalla kajastaa jo nouseva aurinko. Kiitos, Isä, kesäauringosta! Sitä me kaikki odotamme!


Tänään on Kirkastussunnuntai. Aurinkoakin kirkkaampi taivaallinen valo häikäisi opetuslapset, kun Jumala kirkasti Poikansa Jeesuksen Kristuksen rukousvuorella: "Noin viikon kuluttua siitä, kun Jeesus oli tämän puhunut, hän otti mukaansa Pietarin, Johanneksen ja Jaakobin ja nousi vuorelle rukoilemaan. Hänen rukoillessaan hänen kasvonsa muuttuivat ja hänen Vaatteensa sädehtivät kirkkaan valkoisina. Samassa siinä oli kaksi miestä, Mooses ja Elia, keskustelemassa hänen kanssaan. He ilmestyivät taivaallisessa kirkkaudessa ja puhuivat Jeesuksen poislähdöstä, joka oli toteutuva Jerusalemissa." Luukas. 9: 28-31..."Ja pilvestä kuului ääni: "Tämä on minun rakas Poikani, se valittu, kuulkaa häntä." jae 35

"Kuulkaa kaikki janoiset! Tulkaa veden ääreen! Te, joilla ei ole rahaa, tulkaa, ostakaa viljaa ilmaiseksi, syökää, ottakaa maksutta viiniä ja maitoa! Jes. 55:1

Juha Vähäsarja kirjoittaa: "Lahjat annetaan maailmassa ansiosta. Onneksi Jumala lähestyy syntistä ihmistä toisin. Hän luopuu omastaan tuhlaten: tulkaa, ottakaa iankaikkinen onni itsellenne ilman minkäänlaista maksua. Tulkaa, ottakaa viljaa, kultaa ja juomaa, ilmaiseksi kaikki. Kaikki, mikä on minun, on myös teidän.
Kun Jumala tarjoaa meille aarteiden aarretta, syntien anteeksiantamusta, ei hän silloinkaan kysele, olemmeko sen arvoisia. Olemmeko kenties katuneet tarpeeksi, tehneet oikeat uskonnolliset käännökset, jotta pelastuksen lahjan voisi laskea puhtaaseen sydämeen.
Ei, vaan kaikki syntimme on jo kannettu ja anteeksi annettu. Olemme Jeesuksen omia. Kaikki, mitä hän on itselleen kuolemallaan ansinnut, on meidän. Siksi hän huutaa: "Tule ja juo!" Ja mehän tulemme!

Rakas Jeesus, kiitos seurakunnasta, kiitos ehtoollisesta, kalliista lahjastasi, jonka meille tänäänkin jumalanpalveluksessa tarjoat -  ilmaiseksi! Aamen.

Tänä aamuna, 19.7.2017, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Metsäntyttö kirjoitti...

Hyvää sunnuntaita sinulle Mummi! Niinpä heräsin minäkin joskus kolmen jälkeen, mutta onneksi sain vielä unen päästä kiinni. Niinpä se aurinko on kovin odototettu. Eilen oli vaihteeksi kivan lämmin, kesäinen päivä.

mummi kirjoitti...

Rakas Metsäntyttö, tämä kesä on ollut mummille hyvä. Ei ole henki salpautunut kuumuudesta. Luonnosta olen iloinnut! Ole siunattu! Mummi