torstai 5. marraskuuta 2015

"Minä olen sinun Jumalasi."

Rakas Lähimmäiseni, mitä Katekismus kertoo meidän Jumalastamme? Kirjaan tähän päivään ensimmäisen käskyn. Mietitään sitä! Itse Taivaallinen Isämme hoitakoon meitä ja siunatkoon tämän päivämme.

Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.
Jumalan tunteminen on elämämme tärkein ja perustavin asia.
Jumala lähestyy meitä keskellä elämää, vaikka emme sitä aina ymmärräkään. Kohdatessaan hänet ihminen sekä pelkää että rakastaa häntä. Jumalan pyhyys herättää pelkoa, mutta Jumalan rakkaus vetää puoleensa.
Käskyissään Jumala osoittaa, miten meidän tulee elää. Samalla hän paljastaa itsekkyytemme ja pahuutemme. Ensimmäinen käsky kysyy, minkä varaan me elämämme rakennamme. Kuka tai mikä on meidän jumalamme?
Jokainen etsii jotakin, johon voi kiinnittää toivonsa. Luulemme, että raha, valta ja kunnia suojaavat meitä. Rakennamme elämämme itsemme ja omien tekojemme varaan. Se, mihin ennen muuta turvaudumme, on meidän jumalamme. Omat jumalamme ovat kuitenkin toiveidemme ja unelmiemme heijastuksia. Ne eivät voi antaa, mitä lupaavat.
Ainoa todellinen turva on Jumala, joka on luonut kaiken ja ilmoittanut olevansa kaiken Herra. Hänen lahjaansa on elämä ja kaikki hyvä, mitä meillä on.

Jos turvaudumme omatekoisiin epäjumaliin, käännymme pois Jumalasta ja hänen rakkaudestaan. Koska Jumala on kaiken hyvän antaja, rakkautemme kuuluu hänelle. Hän tahtoo olla ainoa Jumalamme.

Jeesus sanoi: ”Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi.” (Matt. 6:21)
”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi ja koko sielustasi, koko voimallasi ja koko ymmärrykselläsi, ja lähimmäistä niin kuin itseäsi.” (Luuk. 10:27)

Tänä päivänä, 5.11.2015, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Anneli A kirjoitti...

Huomenta Mummi ja kiitos kauniista tekstistä. Minulla on nyt niin kiitollinen olo; minulla oli viime viikon keskiviikkona iso leikkaus (jalan ohitusleikkaus). Saan olla niin kiitollinen, että leikkaus sujui hyvin. Pääsin toissapäivänä kotiin ja nyt alkaa toipuminen.

mummi kirjoitti...

Rakas Anneli A, Herra siunatkoon Sinun yoipumisesi ja kuntoutuksen leikkauksen jälkeen! Rukoillaan Sinulle voimia jumpata sitten kun on sen aika! Mummi