lauantai 26. maaliskuuta 2016

Hiljainen lauantai.

Rakas Lähimmäiseni, muistatko Erkki Lemisen runon? "Ristin luona kiusatulla paras paikka on."  Ilman Jeesusta, me monet, eri tavoin kiusatut ja loppuun asti keskeneräiset, emme jaksaisi elää. tässä maailmassa. Me tiedämme, että Jeesus on meidän voimamme ja toivomme!  Kiitos, Jeesus, että ristillä Pyhä veresi vuoti meidän syntiemme tähden, kuolemalla Sinä kuoleman voitit ja meille Sinuun turvaaville Elämän annoit! Tämä on varmasti totta!

On hiljainen lauantai.Jeesus on haudassa. Juha Vähäsara kertoo meille pitkäperjantain jälkeisistä tapahtumista: Joh. 19: 41-42: "Siellä, missä Jeesus ristiinnaulittiin, oli puutarha ja puutarhassa oli uusi hauta, johon ei vielä ollut haudattu ketään. He panivat Jeesuksen siihen, koska oli juutalaisten juhlan valmistuspäivä ja hauta oli lähellä."

"Voi vain kuvitellä sitä kuoleman värittämää hiljaisuutta, joka vallitsi Jeesuksen seuraajien keskuudessa. Heidän toivonsa haudattiin, kun Jeesus peitettiin käärinliinoihin ja  laskettiin haudan lepoon. He olivat ripustaneet elämänsä tähän mieheen ja nyt hänet oli rosvojen tavoin naulittu häpeällisesti risin puuhun. Raamattu  harvoin tunteilee tapahtumien kulkuja kuvatessaan. Sana vain toteaa, että tapahtui näin ja seuraavaksi näin. Oli hauta, johon ei ollut vielä haudattu ketään. He panivat Jeesuksen siihen. Oli juutalaisten valmistuspäivä. Hauta oli lähella. Siinä kaikki. Rivien välistä voimme vain aavistella ihmisten hädän ja toivottomuuden.
Mutta unelmien kuolemisen päivänäkin Jeesus valvoi ja tiesi, mitä tulisi tapahtumaan. Hänellä oli suunnitelma valmiina niille, jotka olivat toivonsa menettäneet. Jumala on totisesti uskollinen myös pimeimpänä päivänämme!"

Tänä aamuna, 26.3.2016, rakkaudella Mummi.


6 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Iloista Pääsiäistä sinne teille  ♥ ♥

orvokki kirjoitti...

Kiitos rakas mummi, että olet jakanut meille tämän Hiljaisen viikon tapahtumia päivä kerrallaan. On ollut hyvä pysähtyä ajattelemaan Jeesuksen matkaa kohti ristä ja hautaa, meidän tähtemme. Hän kuoli , että me saisimme elämän, ikuisen elämän .
Tuo sinun runosi koskettaa ! Kiitos , että olet jakanut sen meille.
"Pilvimuurista valo välähtää..."
Siunattua Pääsiäistä !mummi kirjoitti...

Kiitos rakkaat ystävät, Sylvi ja Orvokki! Jeesus nousi kuolleista, kuolemalla kuoleman voitti ja haudassa oleville elämän antoi! Kiitetään Jumalan voimaa! mUMMI.

Pirkko kirjoitti...

Kiva kun voin nyt lukea blogiasi omasta kännykästäni. Hyvää siunattua pääsiäistä sinulle isomummi!! Terveisin Pirkko

Pirkko kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
mummi kirjoitti...

Rakas Pirkko, Onnea! Uusi kännykkäsi on viisas vehje, siitä näet kaiken! Pääsiäisiloa koko parheellesi! Mummi