keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Jeesus on Vapahtaja.

Rakas Lähimmäiseni, eilen illalla raamattupiirissä puhuttiin paljon nöyryydestä ja kiitollisuudesta Jumalaa kohtaan. Joku kiteytti asian: "Kun muistaa, mistä Jumala on meidät nostanut, ja mitä tilalle saimme, ymmärrämme Jeesuksen armontyön. Evankeliumi avautuu."

Juha Vähäsarja valaisee tänään Galatalaiskirjeen viidenne luvun ensimmäistä jaetta: "Vapauteen Kristus meidät vapautti. Pysykää siis lujina älkääkä alistuko uudelleen orjuuden ikeeseen.."

"Jeesus on Vapahtaja. Hän vapauttaa voimallaan synnin vallasta, eikä kukaan voi sitä estää. Hän vapauttaa myös uskonnon kahleista kaikki omaan hurskauteensa eksyneet. Synti sitoo mustaan synkkyyteen, oma vanhurskaus valkoiseen valheeseen. Kun synnit saa uskoa anteeksi iloon ja rauhaan asti, on se vapauden esilaulua. Kun uskonnollisen yrittämisen ja hengellisen vahvuuden raskaan haarniskan saa laskea, merkitsee se evankeliumin ymmärtämisen alkua.
Evankeliumi on sanoma synnin vallan ja oman hurskauden päättymisestä. Synnit on sovitettu, hurskauden laki päättyy. Miksi yrittäisit kelvata Jeesukselle itseäsi parantamalla?
Miksi et vain laskeutuisi Jeesuksen syliin ja ottaisi kiittäen vastaan täydellisen vapauden? Se sinulla tänäänkin totisesti on edessäsi. Miksi et ylistäisi Jumalaa uskomalla sen myös omalle kohdallesi?"

Kiitos, rakas Jeesus, kun tänäänkin peset meidät puhtaaksi kaikista synneistämme ja annat Sinun rauhasi sydämeen! Rakas Jumala, siunaa ja varjele meitä! Johdata kansaamme Sinun armosi tuntoon!  Varjele Isänmaamme ja kansamme, nimessäsi Jeesus.  Aamen. 

Tänä aamuna, 9.3.2016, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: