perjantai 25. maaliskuuta 2016

Ristin voitto.

Rakas Lähimmäiseni, mummi on niin onnellinen, ettei uni tule. Silmäni ovat nähneet pienen lapsenlapsenlapseni. Ihana pieni tyttö syntyi keskosena, mutta hän kasvaa ja vahvistuu vanhempiensa hyvässä hoidossa. Herra siunaa vauvaa ja koko sukukuntaa huolenpidollasi! Aamen.

Tulevan yön nukuttuamme heräämme pitkäperjantaiaamuun. Sanotaan, että pitkäperjantaina päivä on pilvinen, sillä se on Vapahtajamme kärsimyspäivä. Mutta se on myös meidän vapautuksemme päivä! Vuosia sitten olen kirjoittanut runon pitkäperjantaina. Kirjaan sen Sinulle, rakas kanssakulkijani:

"On kolme ristiä rinnakkain ja yhdeltä loistaa valo. Se Vapahtajan risti on, se Vapahtajan risti on. On siinä rakkaus suunnaton! ---- On taivas tumma ja musta maa. Kuka tästä hetkestä selvän saa, on peko ja ahdistus läsnä. ---- Jo ryöväri äänensä kohottaa, hän pilkkaa, hän pilkkaa Jumalaa. ---- On Jeesus ääneti ristillään. Joku rikkoo keihäällä kyljen. On läsnä voima ja valo jo syttyy taivaan palo. ---- Mutta toinen ryöväri paremmin ties, mihin Jeesuksen rakkaus riittää. Hän oli hetkessä vapaa mies, hän hengessään jo kiittää, kun anteeksi kaiken, kaiken saa, sillä Jeesus armonsa antaa ja ryövärin ohitse kuoleman mukanaan taivaaseen kantaa. ---- Jää tyhjä risti kummulle. Se kertoo voitosta Herran. Se Vapahtajan risti on, se Ylösnousseen risti on, se on toivo toivottomalle! ---- Käy Sinäkin , ystävä, ristisi alle, niin kiitetään yhdessä Herraa!"

Kiitos Jeesus, että Sinä synnyit ihmiseksi! Sinä elit ihmisen ilot ja tuskat. Sinä olit kirvesmies ja pakolainen. Sinä tiedät, mitä ihmisen elämä on ja Sinä voit kärsivää auttaa! Ristille Sinä veit meidän kipumme ja sairautemme, kiitos siitä! Pyhällä verelläsi Sinä vapautit meidät kaikista synneistämme ja viet kerran meidät, lunastamasi, iankaikkiseen elämään. Ylistys Sinulle Jeesus, ylistys Pyhälle Hengelle, ja ylistys Pyhälle Jumalalle, meidän Luojallemme! Aamen.

Tänä aamuna, 25.3.2016, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: