torstai 17. maaliskuuta 2016

Vanhurskauttaminen.

Rakas Lähimmäiseni, viime vuonna tutkimme raamattupiirissämme vanhurskautta pitkään ja hartaasti Mailis Janatuisen oppaan kanssa. Vanhurskas on Jumalalle kelpaava. Jeesus vanhurskauttaa syntisen. Meidän tehtävämme on ottaa vastaan lahjavanhurskaus ja kiittää Jumalaa!

Emerituspiispa Jorma Laulaja avaa meille tänään tätä vaikeata käsitettä, vanhurskauttaminen. Hänen otsikkonsa on : "Vanhurskaaksi julistetaan ja tehdään." 

Kun uskot Jumalan hyvän sanan, Jumala ei enää lue syntejäsi tuomioksi, vaan julistaa sinut kelvolliseksi Jeesuksen tähden. Samalla Pyhä Henki antaa Kristuksen sydämeesi Tämä merkitsee taistelua. Sinussa olevan syntisen ihmisen tulee kuolla, jotta Kristus saisi enemmän tilaa.

Jumala uskoni on aina alusta alkavaa. Vetoan, lupaukseesi, että luet sen Kristuksen ansiosta täydeksi kelvollisuudeksi. Etenemiseni rakkaudessa on todella ryömimistä ja usein taaksepäin luisumista. Katso se Vapahtajan tähden nopeaksi juoksuksi.

Rukoilen, että hän sanomattomassa kirkkaudessaan hengellään vahvistaisi ja voimistaisi teidän sisäistä olemustanne. Näin Kristus elää sydämessänne, kun te uskotte, ja rakkaus on elämänne perustus ja kasvupohja." (EF. 3: 14-19).

Rakas Jumala, auta minut irti katkeruudesta, joka myrkyttää sydämen! Sinä tiedät kaiken! Avaa sydämeni anteeksiantoon ja rukoukseen myös niiden puolesta, jotka ovat minua vastaan rikkoneet! Jeesus, anna sydämeeni Sinun rauhasi! Aamen.

Tänä aamuna, 17.3.2916, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: