tiistai 22. maaliskuuta 2016

Jeesus tutkittavana.

Rakas Lähimmäiseni, pääsiäinen lähestyy, elämme hiljaista viikkoa. Kun seuraamme Jeesuksen kärsimystietä, Jeesus on tänään tutkittavana. Luukas kertoo siitä luvuissa 22 ja 23. Sanan aika ottaa tekstn Jesajasta, luku 52: 13-15:

"Katso, minun palvelijani menestyy: hänestä tulee korkea, ylhäinen ja suuri. Ja kuitenkin monet järkyttyivät hänet nähdessään. - tuskin häntä enää ihmiseksi tunsi, niin kammottavasti hänet oli runneltu. Mutta hän saattaa vielä ihmetyksiin kansat, hänet nähdessään kuninkaat mykistyvät, sillä sen, mitä heille ei koskaan kerrottu, sen he saavat nähdä, mistä he eivät ikinä ole kuulleet, sen he saavat nyt kokea."

Herra, tuomiosi ei ollut oikeudenmukainen. Sinua tutkittiin, mutta et puolustautunut itse, eikä sinulla ollut muitakaan puolestapuhujia.Tuomarisi uskoivat valheet, joita sinusta lausuttiin. Kansanjoukko oli vihan vallassa. Sen hatken olit vihollisesi käsissä. Ylistämme sinua, joka ristillä jaksoit rukoilla: "Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät."

Rakas Jeesus, kiitos, että Sinä asut sydämisäämme Pyhän Hengen kanssa. Tänäänkin me saamme huuta Sinulle kaikki tuskamme ja kipumme. Sinä Jeesus kuulet ja armahdat! Sinun ristinvoittosi tähden, me samme iloiten odottaa parantavaa koskatustasi. Me tiedämme, että Sinä vapautat meidät synneistämme ja kaikesta pahasta. Sinä olet meidän parantajamme. Rakas Jeesus, pese sydämemme Pyhällä verelläsi ja anna meille Sinun rauhasi! Aamen.

Tänä aamuna, 22.3.2016, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: