sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Armosta te olette pelastetut

Herään sunnuntaiaamuun nukuttuani seitsemän tuntia. Tämä on se päivä, jonka Jumala on meille antanut lepopäiväksi ja yhteyden päiväksi. Tänään kaikissa seurakunnissa Suomen maassa valmistaudutaan jumalanpalveluksiin, jotka alkavat kello kymmenen. Saamme kohdata kolmiyhteisen Jumalan joko kirkossa tai radion tai television äärellä, kiittääksemme kuluneesta viikosta ja kuunnellaksemme Jumalan puhetta, juuri minulle tarkoitettua. Sunnuntai-iltaisin on toisenlaisia jumalanpalveluksia. Minä olen ollut tämän viikon rukouksessa parinkymmenen maallikon, kolmen papin ja kanttorin kanssa, valmistamassa tämän illan Tuomas-messua, joka alkaa kello 17.
Se on toisenlainen Jumalan kohtaaminen. Siellä laulaa Tuomas-kuoro kanssamme. Rukoushetken aikana saat itse valita menetkö voideltavaksi alttarille, että sairautesi paranisi, kirjoitatko rukouspyynnön vai sytytätkö rukouskynttilän. Sinä, joka kaipaat erilaista yhteyttä, tule Tuomas-messuun, sielläkin Jeesus palvelee meitä ehtoollisessa ja Jumala puhuu juuri Sinulle Sanassaan.

Tämän aamun Sanaksi sain Paavalin kirjeen efesolaisille, tukevaa Jumalan sanaa, joka on hyvä lukea uudelleen ja uudelleen. Ef. 2: 14-22. ”Hän on meidän rauhamme. Hän on tehnyt nämä kaksi ihmisryhmää yhdeksi ja kuolemallaan hajottanut niitä erottaneen vihollisuuden muurin. Hän on kumonnut lain käskyineen ja säädöksineen, jotta hän omassa itsessään loisi nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, ja näin hän on tehnyt rauhan. Ristillä kuollessaan hän omassa ruumiissaan sai aikaan sovinnon Jumalan ja näiden molempien välille ja teki näin lopun vihollisuudesta. Hän tuli julistamaan rauhaa teille, jotka olitte kaukana ja rauhaa niille, jotka olivat lähellä. Hän on avannut meille molemmille pääsyn Isän luo yhden ja saman Hengen johdattamina. Te ette siis enää ole vieraita ja muukalaisia, vaan kuulutte Jumalan perheeseen, samaan kansaan kuin pyhät. Te olette kiviä siinä rakennuksessa, jonka perustuksena ovat apostolit ja profeetat ja jonka kulmakivenä on Kristus Jeesus. Hän liittää koko rakennuksen yhteen niin että se kasvaa Herran pyhäksi temppeliksi, ja hän liittää teidätkin Hengellään rakennuskivinä Jumalan asumukseen”.

Ef. 2: 8-10. ”Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä. Mekin olemme Jumalan tekoa, luotu Kristuksessa Jeesuksessa yhteyteen, toteuttamaan niitä hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut”. Siunattua Jumalan kohtaamisen päivää Sinulle, Lähimmäiseni!

Tänä aamuna, 6.9.2009, ilolla Mummi