lauantai 5. syyskuuta 2009

"Lue Pietarin kirje"

Kun herään, on syksyisen pimeää. Haluan nähdä taivaan ja avaan ulko-oven. Pihavalo syttyy ja sen valossa piipertää siili-ystävämme kesäpihaamme päin. Kun sanon: ”Siili, siili”, se pysähtyy ja käännähtää. Se olisi valmis keskusteluun, mutta kun en sano mitään, se jatkaa matkaansa. Tuo pieni, Luojan luoma, eläin on kiitollinen kissanruoasta, jota mieheni sille antaa. Sekin valmistautuu talven varalle. Se kerää rasvakerrosta piikkiturkkinsa alle kestääkseen pitkän talvihorroksen. Viime talven se nukkui pihassamme ison mättään alla pihamännyn suojassa.

Aamun Sanaksi saan Pietarin kirjeet. Ne ovat silminnäkijän todistus Jeesuksesta. Pietari oli yksi Jeesuksen rakkaista opetuslapsista, nopeasti innostuva ja usein erehtyvä, mutta Jeesukselle rakas. Pietarihan kielsi Jeesuksen pelon hetkellä, mutta kuitenkin Jeesus uskoi hänelle seurakuntansa. Hän sanoi: ”Kaitse minun lampaitani”. Minua oikein kehotettiin lukemaan Pietarin kirje, kohta sen jälkeen, kun Jeesus tuli elämääni. Herra sanoi: ”Lue Pietarin kirje!” Löysin kirjeistä paljon tärkeää asiaa, minähän olin etsijä. Vieläkin siitä avautuu uusia puolia, kun sitä luen. Liitän Sinulle, Lähimmäiseni, tähän muutamia jakeita Pietarin tekstistä:

”Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! Suuressa laupeudessaan hän on synnyttänyt meidät uuteen elämään ja antanut meille elävän toivon herättämällä Jeesuksen Kristuksen kuolleista. Häneltä me saamme perinnön, joka ei turmellu ei tahraannu eikä kuihdu. Se on varattu teille taivaissa, ja voimallaan Jumala varjelee teidät uskossa, niin että te saavutatte pelastuksen, joka on valmiina saatettavaksi ilmi lopun aikana”…..”Hän sai Jumalalta, Isältä, kunnian ja kirkkauden, kun hänelle kantautui Ylhäisimmän Kirkkauden ääni: ”Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt”. Tämän äänen me kuulimme tulevan taivaasta, kun olimme hänen kanssaan pyhällä vuorella”.

Pietari päättää todistuksensa näin: ”Kasvakaa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänelle kunnia nyt ja iankaikkisuuden päivään asti. Amen”.

Tänä aamuna, 5.9.2009, ilolla Mummi