maanantai 21. syyskuuta 2009

Käskyt

Rakas Lähimmäiseni. Eilen löysin Katekismuksen kirjahyllystäni, ja sen alkuun on kirjattu kymmenen käskyä, jotka Jumala antoi Moosekselle Siinain vuorella. Voit lukea tuosta tapahtumasta toisen Mooseksen kirjan luvuista 31-34. Kirjaan tähän nuo kymmenen käskyä, jotka on annettu meidän parhaaksemme. Ne ilmaisevat Jumalan tahdon meille, mutta kukaan meistä ei voi niitä omassa voimassaan täyttää. Sen tähden Jeesus tuli maailmaan, että Hän täytti lain. Jumala lähetti meille Vapahtajan sydämeen asumaan. Jeesus kärsi rangaistuksen meidän tähtemme. Hän kuoli, että me saamme elää Hänen kanssaan. Hän sanoi ristillä: ”Se on täytetty”. Jeesus sanoo, ettei Hän ole tullut käskyjä kumoamaan, vaan täyttämään ne. Kaikki Jumalan käskyt ovat aina voimassa. Jeesus toi meille armon ja Isän lapseuden, kun Hänen Pyhä verensä vuoti meidän tähtemme Golgatan ristillä.

1.käsky: ”Minä olen sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.” 2 käsky: ”Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä.” 3 käsky: ”Pyhitä lepopäivä.” 4. käsky: ”Kunnioita isääsi ja äitiäsi.” 5. käsky: ”Älä tapa.” 6.käsky: ”Älä tee aviorikosta.” 7.käsky: ”Älä varasta.” 8.käsky: Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.” 9.käsky. ”Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.” 10.käsky: ”Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.”

Kun katselemme käskyjä kirjoitettuina, meidän jokaisen on painettava päämme rukoukseen ja sanottava: ”Armahda minua syntistä ihmistä. Ajatuksin, sanoin ja teoin olen Jumalani Pyhän tahdon rikkonut. Kiitos Jeesus, että olet tullut Vapahtajakseni ja olet kanssani joka päivä Pyhän Hengen kanssa. Kiitos Jumala, että saamme olla lapsiasi Jeesuksen tähden.”

”Jeesus sä ainoa heikkojen auttaja, anteeksiantaja uupumaton! Pyhyys ja puhtaus, rakkaus virvoitus, totuus ja armahdus sinussa on.” Virsi 318: 1 säkeistö

Tänä aamuna, 21.9.2009, ilolla Mummi