tiistai 26. tammikuuta 2010

Anteeksiantamus

Lähimmäiseni, tiedätkö, että Jeesuksen seuraajakin saa taistella, ettei joutuisi kiusaukseen. Kiusaaja houkuttaa meitä tekemään ja sanomaan sellaista, mitä Jumala ei tahdo meidän tekevän. Me rukoilemme Isä-meidän rukouksessa: ”Äläkä johdata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta”. Jeesuksesta sanotaan: ”Sentähden, että hän itse on kärsinyt ja ollut kiusattu, voi hän kiusattuja auttaa”. Hebr. 2:18. Synnitön Jeesus vältti kaikki kiusaukset. Me sorrumme, mutta emme voi kaikesta kiusaajaakaan syyttää. Meidän oma luontomme ja kerkeä kielemme pettää meidät usein. Varsinkin uskontieni alussa huono itsetuntoni teki monesti tepposet ja loukkaannuin verisesti mieheni sanoista, vai oliko siinä kiusaajakin asialla, mene, tiedä?

Kerran olimme Lapissa hiihtämässä. Nautimme Lapin avarasta luonnosta, hohtavista hangista ja auringosta kokonaisen viikon. Iloitsimme yhdessäolosta ja liikkumisesta. Sitten minä rikoin idyllin. Lähtöpäivänä majapaikkaan palatessamme mieheni sanoi jotain, mistä mieleni taas murtui. Ilmaisin kiukkuni kuuluvasti ja jättäydyin ladulle. Sitten kun viimein palasin huoneeseemme mies oli mennyt saunaan. Minä aloin kiukutella Jumalalle: ”Lomamatkatkin menevät pilalle, kun tuo mies laukoo sanojaan”. Kesken kiukutteluni kuulin sanat: ”Rukoile, että voisit unohtaa kärsimäsi pahan!” Silloin vasta tajusin oman osuuteni asiassa. Tuli synnintunto. Itkien aloin anella anteeksi Jumalalta sitä, että pilaan lomamatkatkin. Näin Jeesus muistutti minulle oikeasta rakkaudesta, johon olin vihkihetkellä lupautunut. Tämä oli sitä vastamäkeä! Näin Jeesus voi kärsivää auttaa. Sain Häneltä hyvin tarpeellisen rukousaiheen! Kun mies tuli saunasta, hän ihmetteli itkuani. Hän oli varmaan jo unohtanut koko välikohtauksen. Kerroin hänelle, mitä Jeesus oli minulle sanonut. Pyysimme anteeksi toisiltamme. Jeesus oli läsnä ja liitti meidät toisiimme armon sitein. Nukuimme hyvin yön ja ajelimme kotiin rauhan vallitessa. Näin Jeesus siunaa lastaan,kiitetään joka tilassa!

”Jeesus sä ainoa heikkojen auttaja, anteeksiantaja uupumaton! Pyhyys ja puhtaus, rakkaus, virvoitus, totuus ja armahdus Sinussa on.”

Tänä aamuna, 26.1.2010, rakkaudella Mummi