tiistai 5. tammikuuta 2010

Jeesus-nimi

Rakas Lähimmäiseni, uudenvuodenpäivä on Jeesuksen nimipäivä. Olisin halunnut kertoa Sinulle silloin Jeesus-Nimestä, mutta silloin sain toisen tekstin. Nimi Jeesus on niin rakas ja tärkeä meille kaikille Häneen uskoville, että nyt haluan muistella kanssasi tuota rakkainta nimeä.

Kun Enkeli Gabriel ilmoitti Marialle Jeesuksen syntymästä, hän sanoi näin: ”Älä pelkää Maria, Jumala on suonut sinulle armonsa. Sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinä annat hänelle nimeksi Jeesus. Hän on oleva suuri, häntä kutsutaan Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle hänen isänsä Daavidin valtaistuimen. Hän hallitsee Jaakobin sukua ikuisesti, hänen kuninkuudellaan ei ole loppua,” Luukas 1: 30-33. Tästä on viittaus Matteukseen 1:21: enkelin ilmoitukseen Josefille: ”Hän synnyttää pojan ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä.” Näin enkelit toivat viestin Jeesuksen vanhemmille Jeesuksen syntymästä, Jumalan suunnitelmasta, joka odotti toteutumistaan maailman luomisesta asti. Jeesus syntyi ihmiseksi ja toteutti Jumalan pelastussuunnitelman Golgatalla niin kuin kaikki tiedämme, ja Jeesus kutsuu ihmisiä seuraajikseen joka päivä, eikä hänen kuninkuudellaan ole loppua.

Nimi Jeesus tarkoittaa Jumala auttaa. Kun Jeesus asuu sydämissämme, me tiedämme, että apu on lähellä. Se on lähempänä kuin lähin puhelin. Rukousyhteys Isään, Kaikkivaltiaaseen Jumalaan, on aina avoin. Saamme elää elämän lähteellä joka päivä ja juoda elämän lähteestä vettä, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään. Kuinka voisimme kyllin kiittää hyvää Jumalaa Jeesuksesta, ystävästämme ja Vapahtajastamme.

Joku lauluntekijä on tehnyt laulun, johon aina yhdyn suurella ilolla, mutta vanha muistini ei ole tallettanut sanoja. Jos Sinä osaat sanat, laula se tänään suurella ilolla! Minä laulan, niin kuin muista: ”On yksi nimi ylitse muiden, yksi nimi muuttumaton, on yksi nimi ylitse muiden, yksi nimi toivomme on. Se nimi, josta laulan on Jeesus, nimi kaunein alla auringon”. Jatka Sinä loppuun asti, minä yhdyn hengessä mukaan ja odotan laulun sanoja Sinulta.

Tänä aamuna, 5.1. 2010, rakkaudella Mummi