lauantai 30. tammikuuta 2010

Ahdas portti

Herään kello viisi, nukuttuani hyvin koko yön, kiitos Jumalalle! Kun katson ulko-ovelta, täysikuu loistaa vastaani kirkkaalta taivaalta. Vain yksi tähti tuikkii yli kirkkauden. Kuun kelmeässä valossa näen vihreän omenan, jonka mieheni heitti illalla jänisten evääksi. Ei ole pupu ehtinyt tänä yönä meidän pihaan. Toivottavasti sitä ei ole paleltanut, sillä pakkasta on edelleen 21,5 astetta. Kuinka paljon tämä kova pakkastalvi on koetellut ihmisiä? Kuinka moni huonokuntoinen ihminen on saanut paleltumavammoja tai peräti kuollut, kun voimat ovat pettäneet kesken matkan. Herra, eikö tämä pakkasaalto jo saisi loppua? Vai haluatko säästää meidät liukastumisilta, joita olisi ehkä vielä enemmän?

Avaan Raamatun vuorisaarnan kohdalta. Matteus 7, jakeet 12-14. ”Kaikki mitä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää se heille. Tässä on laki ja profeetat. Menkää sisään ahtaasta portista. Monet menevät avarasta portista ja laveaa tietä, mutta se vie kadotukseen. Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja vain harvat sen löytävät.”

Nämä ovat Jeesuksen totisia sanoja Sinulle, Lähimmäiseni, ja minulle. Siinä on ensin Jeesuksen viisas neuvo: ”Niin metsä vastaa kuin siihen huudetaan”. Kotonamme on se ilmapiiri, jonka me sinne luomme. Sitten Hän taas puhuu siitä tärkeimmästä valinnasta tässä elämässämme. Valitsemmeko Jeesuksen ja ikuisen elämän, vai tämän maailman hetkelliset ilot. Jeesus tietää, että Hän itse on se ahdas portti ja Hänen tahtonsa tie, joka antaa elämälle pituuden, leveyden, korkeuden ja syvyyden, on se kaita tie, jolle hän toivoo meidän kaikkien löytävän. Jokaisen, joka tahtoo sille tielle löytää, tulee ”etsiä ensin Jumalan valtakuntaa”. Hänen pitää huutaa avuksi Jeesusta! Jeesus on ovi. Hän on tie totuus ja elämä. Jumala antaa uskon ja se on Pyhän Hengen työ. Oma järki ei pelastusta ymmärrä, vaan antaa oikeuden pilkata Jumalaa kaikkia Jeesuksen seuraajia. Miksi Jeesuksen sana: ”se tie vie kadotukseen”, ei herätä ihmisiä tänä päivänä!

Aamuhartaudessa reipas nuorimies kertoi tuoreesti Jeesuksen seuraamisesta ja hän sanoi: "Ristin kantaja erottuu joukosta!" Jeesus, ravitse meitä niin, että olemme Sinun suolasi, joka päivä, missä kuljemmekin!

Tänä aamuna, 30.1.2020, rakkaudella Mummi