maanantai 18. tammikuuta 2010

Kaanaan häät

Herään kello kaksi ja hoidan kipeitä silmiäni. Kun katson ulko-ovelta, näen mäntyvanhukset lumipainon alle sortuneina. Vieläkö kestävät vanhat rungot lumen taakan, vai katkeavatko jo vanhuuttaan. Huurre on kadonnut, tuuli on riisunut koivujen hääpuvun. Pakkasta on 8 astetta.

Elän vielä eilisessä. Sunnuntaina olin Kotisatamamessussa. Me lähimmäiskotilaiset olimme kahvitusvuorossa. Sydämeni iloitsee, kun saan katsella nuorten perheiden sankkaa joukkoa ja sitä intoa, millä he yhdessä rakentavat messua. On ilo seurata lasten liikehdintää ja kotoista yhdessäoloa siinä yhteisössä. Nuorin lapsista oli kahden viikon ikäinen! Mummin on hyvä olla peräpenkissä ja rukoilla, että nämä perheet kasvaisivat kiinni Jeesukseen ja seurakuntayhteyteen. He ovat valinneet hyvän osan ja heidän lapsillaan on hyvä osa. Sinä, Jeesus, olet kutsunut heidät perhekunnittain, pidä kiinni näistä nuorista perheistä ja heidän lapsistaan. Anna heidän joukkonsa kasvaa ja avaa rakkautesi virrat Vaasan ylle, että saamme nähdä herätyksen!

Saimme olla Kaanaan häissä, jossa Sinä, Jeesus, teit ensimmäisen ihmetekosi. Lapset, äidit ja isät elävöittivät meille nuo tapahtumat yli kahdentuhannen vuoden takaa. Pastorimme Jani Muikku puhui Sinun äänelläsi Jeesus. Hän vei meidät Haitin hätääkärsivien luo, koska kolehti suunnattiin sinne. Me ihmettelemme, missä Jumala oli silloin, kun maanjäristys tuli. Ehkä Jumala halusi herättää meidät? Ehkä Jumala kysyy: ”Missä olet ihminen, kun et tule luokseni juomaan elävää vettä, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään?” Jeesus, Sinä puhuit meille saarnan kautta! Kiitos, että Sinä elät tänä päivänä ja kutsut seuraajia ja pelastat lapsia ja nuoria pois tämän maailman sudenkuopista! Kiitos, Jeesus, että Sinä itse ohjaat Pyhän Hengen kanssa kaikkia seuraajiasi.

”Ah vuodata Herra jo henkesi ja herätä nuoriso Suomen. Se johdata armossa tiellesi, suo maahamme kaivattu huomen. Me uskomme Henkesi nostavan näin kansamme kuoleman yöstä, sen nuorison kiitosta laulavan taas Poikasi lunastustyöstä. Oi Kristus, nyt kanssamme rukoile, ja Isäsi sinua kuulee. Niin saapuvat herätysaikamme ja taivaasta maan yli tuulee.” Virsi 504 1, 5, ja 6

Tänä aamuna, 18.1.2010, rakkaudella Mummi