perjantai 1. tammikuuta 2010

Uusi vuosi

On uuden vuoden ensimmäinen päivä. Jos saamme elää koko vuoden, edessämme on 365 päivää Jumalan kädestä. Jos luotamme Jumalaan, tiedämme. että Hän pitää meistä huolen. Saamme jättää rukouksemme pyyntömme ja kaikki asiamme Taivaalliselle Isällemme kiitoksen kanssa ja turvata Häneen kaikessa. Meillä ei ole pelkäämistä, vaikka pahan valta kasvaa ympärillä, koska elämme Jumalan kanssa jokaisen päivämme.

Eilinen murheviesti Espoosta herätti ajattelemaan, että meidän rakkaassa maassammekin ihmiset menehtyvät pelosta, kun kauppaan mennessäänkin on pälyiltävä ympärilleen. Jeesuksen paluu on lähellä. Luukkaan evankeliumin 21 luvussa on kehotus valvomiseen: ”Pitäkää varanne, etteivät juopottelu ja päihtymys tai jokapäiväisen elämän huolet turruta teitä, niin että se päivä yllättää teidät niin kuin ansa. Sitä päivää ei vältä yksikään, joka maan päällä elää. Pysykää siis alati valveilla ja rukoilkaa itsellenne voimaa, jotta selviäisitte kaikesta siitä, mikä on tapahtuva ja kestäisitte Ihmisen Pojan edessä”. Jakeet 34-36. Eilen kyseltiin presidentistä lähtien, mitä pitäisi tehdä, että tämänkaltaiset kauheudet loppuisivat. Raamattu kehottaa meitä kaikkia valvomaan ja etsimään ensin Jumalan valtakuntaa. Rukoillaan herätystä kansamme keskuuteen. Rukoillaan rakkaus-herätystä, että alkaisimme välittää toisistamme ja näkisimme lähimmäisemme hädän. ”Oppikaa minusta”, sanoo Jeesus. Kuunnellaan Hänen puhettaan, niin tiedämme mitä Jeesus tarkoittaa, kun Hän kehottaa meitä rakastamaan Hänen rakkaudellaan. Eiköhän se vaikuttaisi elämäämme.

Tästä viestistä ei tullut sellaista, kuin olin ajatellut. Nämä sanat sain tänään. Rukoillaan virren 600, 4 säkeistön sanoilla: ”Kun pahan valta kasvaa ympärillä, vahvista ääni toisen maailman, niin että uuden virren sävelillä kuulemme kansasi jo laulavan”. Jumalan siunaamaa uutta vuotta Sinulle ja koko maailmalle!

Tänä aamuna, 1.1.2010, rakkaudella Mummi