torstai 28. tammikuuta 2010

Ristin tielle

Lähimmäiseni, Jeesus kutsuu meitä ristin tielle, seuraamaan itseään, koska Hän on lunastanut meidät kaikki elämään Taivaallisen Isän lapsina ja perimään iankaikkisen elämän. Jeesus haluaa, ettei Hänen pelastustyönsä jää turhaksi, sen vuoksi Hän toistaa kutsunsa jokaisessa evankeliumissa. Liitän tähän Hänen totisen kutsunsa Markuksen evankeliumista 8. luku jakeet 34- 38:

”Jeesus kutsui väkijoukon ja opetuslapsensa ja sanoi heille: ”Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni ja evankeliumin tähden kadottaa, on sen pelastava. Mitä hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omaksensa koko maailman mutta menettää sielunsa? Millä ihminen voi ostaa sielunsa takaisin? Joka tämän uskomattoman ja syntisen sukupolven keskellä häpeää minua ja minun sanojan, sitä on ihmisen Poika häpeävä, kun hän tulee Isänsä kirkkaudessa pyhien enkelien kanssa”.

Jeesus julistaa tässä meille kirkasta evankeliumia. Hän on ainoa, joka voi pelastaa ihmisen sielun kuolemasta. Hän on toiminut Jumalan tahdosta ja Jumalan voimassa Golgatan ristillä, kun Hän antoi henkensä meidän edestämme ja kun Hän nousi kuolleista meidän sielumme pelastuksen tähden. Sen tähden Hän sanoo että meidänkin on otettava ristimme ja seurattava Jeesusta, Vapahtajaamme. Meidän on mentävä ristille Jeesuksen kanssa ja luovuttava syntisestä elämästämme, että Jeesus puhdistaa meidät kaikesta synnistä, ja me annamme Hänelle elämämme hallintavallan. Silloin voimme Paavalin tavoin sanoa: ”En enää elä minä, vaan Kristus elää minussa”. Jeesus sanoo, että ihminen, joka keskittyy tämän maailman hyvään, saa sielullensa vahingon. Sielujen pelastus on Jeesuksen yksinoikeus. Vain Hän voi antaa synnit anteeksi. Häntä etsivät ja Häneen uskovat Jumalan lapset perivät iankaikkisen elämän. Jeesuksen seuraajat tietävät, että tämä oppi on Jumalasta, koska Pyhä Henki todistaa yhdessä meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia. Paavalin tavoin me voimme sanoa: ”Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat ensin juutalaisille ja sitten myös kreikkalaisille.” Room. 1: 16. Kiitetään siitä, että Jeesus on meille tie, totuus ja elämä!

Tänä aamuna, 28.1.2010, rakkaudella Mummi