maanantai 22. maaliskuuta 2010

Kristuksen rauha

Uusi ystäväni, Kirsti, antoi minulle raamatunlauseen! Tulin siitä niin iloiseksi, että jaan sen sinun kanssasi, Lähimmäiseni: ”Rauhan minä jätän teille; minun rauhani – sen minä annan teille. En minä anna teille, niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö.” Joh. 14:27.

Tämä Jeesuksen sana on minulle yksi rakkaimmista. Minä yhdistän aina Kristuksen rauhan syntien anteeksiantamiseen. Sen tähden yritän mennä armoalttarille aina, kun jokin asia painaa mieltäni. Pyydän anteeksi Jumalalta, ja jos asia liittyy ihmiseen, pyydän anteeksi myös häneltä. että olisi rauha Jumalan ja ihmisten kanssa. Tutkitaan tässä yhdessä nuo viitteet, niin saamme kuvan siitä. mitä Kristuksen rauhalla tarkoitetaan. Joh. 16:33 : ”Tämän minä olen puhunut teille, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman.” Room. 5:1 : ”Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta.” Fil. 4:7. ”ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.” Kol. 3:15 : ”Ja vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha, johon te olette kutsututkin yhdessä ruumiissa, ja olkaa kiitolliset.”

Ensimmäisessä viitteessä Jeesus lupaa meille rauhaa ja turvallisuutta Hänessä, koska Hän on voittanut maailman. Toisessa viitteessä Paavali viittaa syntien anteeksiantamiseen, koska meillä on rauha Jumalan kanssa Kristuksen armon tähden ja olemme uskosta tulleet vanhurskaiksi. Seuraavassa Paavali sanoo, että Jumalan rauha koetaan Hengessä, sitä ei voi järjellä käsittää. Jeesuksen rauha varjelee meidän sydämemme ja ajatuksemme, kun annamme huolemme Jumalan käteen. Lopuksi Paavali toivoo, että Kristuksen rauha saisi vallita meidän sydämissämme aina, ja että me muistaisimme kiittää Jumalaa tästä lahjasta seurakunnassa ja joka päivä kodeissamme!

Tänä aamuna, 22.3.2010, Rakkaudella Mummi

8 kommenttia:

mummi kirjoitti...

Tämän aamun iloinen yllätys oli se, että Sinä, nuori, Kata -ystävä olet liittynyt lukijoideni joukkoon. On ilo tutustua Sinuun. Varmasti keskustelet, koska keskusteluja rakastat. Tuo raikkaita nuoren ääniä meidänkin keskeisiin keskusteluihin! Kiitos siitä, että Mummin sivulle tulit! Olet rukouksissani. Mummi

mummi kirjoitti...

Raquel Crusoe´ yllätyslukijani! Sinäkin olet tervetullit mummin rukouslistalle! Olen ihmetellyt sitä, kuinka Sinä, ystävä olet blogiini löytänyt. Nyt nuori ystäväni, Maaria neuvoi minut sivuillesi. Sain kuunnella ihanaa soittoasi ja lukea suomeksi tekstejäsi. Ihailen Sinua! Ihmettelen entistä enemmän, minkälaisiin maailmoihin tämä internet voi mumminkin viedä. Hera siunatkoon Sinua Raquel! Mummi

Anonyymi kirjoitti...

Hei rakas mummi.Tulin iloiseksi siittä,että haluat olla mummini.
Minulla ei nimittäin ole enää mummia.Olemme siskoja Jeesuksessa ja ihailen sinua ja sinulla on lämmin ja kaunis hymy.

Tämä on hyvä sana taas tälle uudelle päivälle sisäisestä rauhasta tähän levottomaan ja aina vain pimenevään maailman aikaan.
Oli uusi näkökulma minulle,hyvä sellainen,tuo että yhdistät Kristuksen rauhan syntien anteeksisaamiseen.Ja niinhän se tietysti onkin,en vain ollut ajatellut sitä,vaikka tiesinkin että se niin on.Tämä oli mulle avuksi.Meinaan kun tässä mietin niin rauha tosiaankin katoaa silloin itseltä kun jokin,vaikka pienikin synti tai asia vaivaa mieltä.Mutta onneksi me saamme mennä aina uudelleen ristin juureen,jossa kaikki syntimme pyyhitään pois ja taas saamme aloittaa uudelleen alusta.Usein sitä ei vain huomaa kun on tyhjä olo,että miksiköhän se on ja että voisikin vain mennä Jeesuksen eteen.Useimmin sitä koittaa ensin etsiä apua sieltä sun täältä muualta,vaikka apu olisi/on ihan lähellä.

Ari Korolaisen(Vantaan vapaakirkon pastori)palstalta löytyi tämmöinen sana:"Muista epätäydellisyys ei ole este Jumalalle, vaan se on mahdollisuus Hänen voimansa vaikutukselle meidän kauttamme. Rukoileva ihminen ilmaisee riippuvuutensa Jumalaan ja Hänen apuunsa."

Sinun esirukouksesi eivät mene hukkaan mummi♥.Olen niistä erittäin kiitollinen ja haluan myös muistaa sinua rukouksissa tämmöisenä vajavaisena uskovana.

Halauksin.Kata

mummi kirjoitti...

Kata, nuori, uskova sisareni. Meille heikoille astioille on hyväksi, eettä olemme Jumalan hyvän huolenpidon alla, sillä "murtunutta ruokoa Hän ei muserra, niin hellästi hän meitä kohtelee. Iloitaan ja kiitetään siitä rakkaudesta. Rukoillaan, sillä se on hengittämistä Jumalan läsnäolossa.
Vantaan Ari-pappi puhuu viisita sanoja. Me saamme olla heikkoja, "Sillä heikoissa Hän on väkevä." Kiitos raikkaista ajtuksistasi, Kata! ilolla Mummi

Kirsti kirjoitti...

Hei rakas ystävä!
Nuo alaviitteiden tutkiminen on hyvä,koska asiasta meille selviää syvemmin kokonaiskuva,mitä Kristuksen rauhalla tarkoitetaan.
Olen pyrkinyt menemään päivittäin armoistuimelle Jeesuksen veren puhdistukseen.

Kiitos mummi,sinulla on aamuisin pienoisraamattutunti,käsit
telet jotain raamatun kohtaa tai lukua laajasti,joten lukija ammentaa monipuolisen kuvan kyseisestä paikasta
En ole alaviitteitä yleensä tutkinut,mutta toivon,että alkaisin niin tekemään.
Todellakin esirukouksesi ei mene hukkaan.
Mieltäni painaa ,että osaanko kirjoittaa oikeilla sanoilla eräälle ihmiselle miten tullaan uskoon ja millainen on uskova.
Muistetaan toisiamme rukouksin!

Anonyymi kirjoitti...

Olipa ilo, kun soitit äsken. Ja saimme kiittää Herraa, että Hän elää ja vaikuttaa. Toimii kauttamme, ja antaa Sen Rauhan, mitä maailma ei anna.
Kiitos, että opetit minua "koneenkäyttäjää". Siunattua yötä, ystäväni.

mirjas

mummi kirjoitti...

Kirsti, rakas, tämä on kolmas kerta, kun kirjoitan Sinulle kommenttia. Aina on yhteys poikki. Sinulle toivon rohkeutta kertoa uskoontulosta ja uskovan elämästä, koska Sinä elät sitä. Puhu omin sanoin. Herra on kanssasi. Lupaan rukoilla puolestasi. Iloitaan ja kiitetään! Mummi

mummi kirjoitti...

Rakas, Mirjas, ystävä! Kiitos kommentistasi. Minusta ei ole konemestariksi. Nytkin saan tehdä töitä hartiavoimin, kun kaikki tekstini häviää yhteyden katkettua.Jotain pitäisi oppia minunkin. Olet rukouksissani, odotan yhteistä kevätretkeä Alskathemmetiin. Herra kanssanne! Mummi