sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Lähimmäisen sunnuntai

Rakas Lähimmäiseni, tämän päivän evankeliumiteksti päättyy sanoihin: "Olkaa siis te täydelliset, niin kuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on." Tässä tekstissä Jeesus opettaa meille kuinka meidän tulee suhtautua lähimmäiseen, jotta
Jumalan rakkaus näkyisi meistä.

Mehän rakastamme niitä, jotka meitä rakastavat, mutta Jeesus sanoo meille: "Rakastakaa niitä, jotka teitä vainoavat, että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa!" Tämä on vaikea läksy! Siihen tarvitaan paljon rukousta ja nöyrtymistä. Jos me kuitenkin rukoilemme vihamiehemme puolesta, me voimme nähdä ihmeen. Jumala voi vaikuttaa niin, että tuosta vihamiehestä tulee vielä ystävä. Jumalalle kaikki on mahdollista! Pieni lapsi odottaa, että kaikki rakastavat häntä. Jos joku näyttää hänelle vihansa, hänen maailmansa särkyy. Olen kai niin paljon lapsen kaltainen, että minullekin on vaikeata hyväksyä se, että joku loukkaantuu minuun. Sama asia koetaan avioliitossa, kun sukset menevät ristiin. On pakko rukoilla ja rukoilla ja keskustella psykologin kanssa miten tästä eteenpäin.

Uskova psykologi kehottaa anteeksipyytämiseen ja sopimiseen. Anteeksiantamus, armo, on Jumalan lahja. Kun ihminen nöyrtyy Jumalan edessä ja pyytää anteeksi syntejään ja rikkomuksiaan hän saa ne anteeksi, hän saa armon Jeesuksen Kristuksen ristintyön tähden. Kun sinä ja minä nöyrrymme riitapuolemme kanssa ja rukoillen pyydämme toisiltamme anteeksi, asiat voidaan sopia, eikä rikkomusta enää muisteta. Jos toinen ei voi unohtaa, hän jää koukkuun niinkuin nälkäinen kala, eikä siinä ole hyvä olla.

Jeeus opettaa tässä tekstissä, että kaikki ihmiset ovat lähimmäisiämme. Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä erottelematta. Meidänkin tulee hyväksyä kaikki lähimmäiset ja auttaa heitä voimiemme mukaan ja rakastaa heitä sillä rakkaudella, minkä Jeesukselta olemme saaneet. Täydellisiä meistä ei tule, mutta kun rukoilemme, Jumala on kanssamme, Hän auttaa meitä toimimaan oikein kussakin tilanteessa.

Tänä aamuna, 18.9.2011, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: