sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

"Hän onneen meidät ohjaa"


Jeesuksen rakkaus ja armo hoitakoon Sinua, rakas Lähimmäiseni, tänä lepopäivänä! Päivän aihe on uskollisuus Jumalan lahjojen hoitamisessa. Saarnateksti Luukas 16:1-9, on yksi vaikeimmista. Kuunnellaan tarkkaan mitä siitä saarnassa sanotaan! Muut tekstit puhuvat Jumalan lahjoista, joita Hän jakaa lapsilleen. Jumalalta voi anoa lahjoja. Salomo oli ymmärtäväinen, kun pyysi Jumalalta viisautta vaikean tehtävänsä hoitamiseen. Hänestä tuli viisas mies, ja Jumala siunasi hänen elämänsä.

Kun Jumala on meitä siunannut lahjoillaan, Hän kehoittaa meitä hoitamaan toinen toistamme niiden lahjojen kautta. Herra, anna meillekin viisautta, että niin tekisimme ja kaikessa Sinun nimeäsi kirkastaisimme!

Herätessäni lauloin: "Hän säät ja ilmat säätää ja aallot tainnuttaa. Hän hyisen hallan häätää ja viljan vartuttaa. Hän onneen meidät ohjaa, jos joutuu johdantaan. Sen rakkauden pohjaa, ken pystyy koskaan tuntemaan." Esin tätä virttä virsikirjasta, mutta en löytänyt. Laula sinäkin tämä säkeistö, jos muistat sävelen. Pidetään huoli siitä, että annetaan Jeesuksen hoitaa meitä tänäänkin ja oteteen vastaan se onni, johon Hän meidät ohjaa: Jumalan tahdon tuntemiseen ja Jumalan lapsena elämiseen! Ole siunattu, rakas Lukijani!

Tänä aamuna, 28.7.2013, rakkaudella Mummi.

2 kommenttia:

Terttumarja kirjoitti...

Soi kunniaksi Luojan, virsi 462.
A. E. Koskimiehen sanat ja Jean Sibeliuksen sävellys.
Hieno virsi!

mummi kirjoitti...

Kiitos Rosina, Mummi oli unissaan, ihan tuttu virsi ei löytynyt!Mummi