keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

"Hän on meidän rauhamme".

Rakas Lähimmäiseni, herään virkeänä kello kolme. Haluan palata vielä Efesolaiskirjeeseen, koska se on niin suloista Sanaa meidän sydämillemme. Jokin aika sitten joku ystävä luki vanhaa tekstiäni ja kyseli mitä tarkoittaa uusi Israel. Tässä Paavali kertoo siitä kuinka meidät on otettu uuteen liittoon, Kristuksen perillisiksi yhdessä Israelin kansan kanssa:

"että te siihen aikaan olitte ilman Kristusta, olitte vailla Israelin kansalaisoikeutta ja vieraat lupauksen liitolle, ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa; mutta nyt, kun olette Kristuksessa Jeesusksessa, olette te, jotka ennen olitte kaukana, päässeet lähelle Kristuksen veressä. Sillä hän on meidän rauhamme, hän, joka teki mollemmat yhdeksi ja purki eroittavan väliseinän,  nimittäin vihollisuuden, kun hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä, luodakseen itsessänsä nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi tehden rauhan, ja yhdessä ruumiissa sovittaakseen molemmat Jumalan kanssa ristin kautta, kuolettaen itsensä kautta vihollisuuden. Ja hän tuli ja julisti rauhaa teille, jotka kaukana olitte, ja rauhaa niille, jotka lähellä ovat; sillä hänen kauttansa on meillä molemmilla pääsy yhdessä Hengessä Isän tykö."

"Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä, apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus, jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa; ja hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä." Ef.2: 12-22.

Pyhä Jumala, Sinä iankaikkinen, rakastava, Isä, olet ottanut meidät vajavaiset ihmiset lapsiksesi ja Pyhän Henkesi temppeliksi! Sinä uhrasit rakkaan Poikasi, Jeesuksen. Hän tuli ihmiseksi ja Golgatan ristillä vuodatti verensä, Hän pelasti meidät kuolemasta ja yhdisti meidät Sinuun. Tästä ihmeellisestä lahjastasi me kiitämme Sinua yhdessä Pyhän Hengen kanssa! Ole ylistetty kolmiyhteinen Jumalamme! Aamen.

Tänä aamuna, 31.7.2013, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: