keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Ilosanoma Jeesuksesta.

Rakas Lähimmäiseni, olemme kuulleet Ilosanomaa Jeesuksesta kaikki joulunpyhät. Mietitäänpä yhdessä, mitä ilosanoma tarkoittaa. Jumala rakastaa sinua ja minua iankaikkisella rakkaudella. Hän haluaa jokaisen luotunsa lähelleen. Senvuoksi Jumala lähetti ainoan Poikansa, Jeesuksen Kristuksen, maailmaan lunastamaan meidät syntiset ihmiset lapsikseen ja taivaan perillisiksi.

Jouluna Jeesus, Jumalan Poika, syntyi Marian ja Josefin perheeseen Betlehemin seimeen, niinkuin jouluevankeliumi meille ilosanoman kertoi. Muistamme, että Jeesus opetti opetuslapsiaan kolme vuotta. Pääsiäisenä Jeesus kuoli ristillä ja nousi kuolleista kolmantena päivänä. Silloin tapahtui Jeesuksen pelastustehtävän huipennus. Hänestä tuli meidän jokaisen Vapahtaja. Jeesus vei ristille kaikkien ihmisten synnit. Jeesus kutsuu jokaista ihmistä seuraajakseen. Hän pesee sydämen puhtaaksi synnista, Hän tulee sydämeen asumaan, ja vie meidät Isän syliin lepäämään. Jeesus antaa sydämeen rauhan ja ilon. "Vapauteen Kristus meidät vapauttaa!"

Jeesus johdattaa meitä Pyhän Hengen kanssa ja kirkastaa meille Isän rakkautta. Pyhä Henki kirkastaa Jumalan Sanaa ja opettaa seurakunnassa Jeesus tietä saarnan ja sakramenttien kautta. Jumalan tahto on, että me rakastamme Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistämme niin kuin itseämme. Seurakuntayhteydessä ja kaikissa kanssakäymisissä Jeesus tätä meiltä odottaa. Hän vaikuttaa rakkautta keskuudessamme.

Jumalan rakkaus alkaa korjata särkynyttä. Jos meille on viestitetty, ettemme kelpaa, Jumala puhuu meille rakastavan Isän äänellä: "Sinä kelpaat, lapseni, Jeesus on sinut lunastanut! Olet palannut kotiisi, minä rakastan sinua ja pidän sinusta huolen." Lapsi iloitsee siitä, että saa kertoa Isälle kaikki asiansa rukouksessa. Isä kuulee ja Hän vastaa ajallaan. Isällä on lasta kohtaan hyvä tahto. Lapsi uskoo Jeesukseen ja luottamus isään kasvaa.

Näin minä näen ilosanoman Jeesuksesta. Kerro, Sinä, oletko samaa mieltä. Tänä aamuna, 8.1.2014,rakkaudella Mummi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ainoa keino selviytyä siunausten tiellä, on olla lähellä Jumalaa. Niinkuin lapsi luottaa isäänsä, vaikka ei aina ymmärrä häntä, niin mekin voimme luottaa Taivaan Isään, rukoilla ja jutella hänen kanssaan.Kerrotaan rukouksessa tarpeemme ja hyväksytään Jumalan ratkaisut. Hän vastaa ajallaan. Jeesus tietää mikä hänen kannaltaan on oikein ja viisasta. Siunausta ja iloitaan Herrassa Jeesuksessa.