tiistai 14. tammikuuta 2014

"Itsensä rakastamisen vaikea läksy."

Rakas Lähimmäiseni, menipä myöhään Sanaa lukiessa ja rukouksessa.  Listaan Sinulle nyt aamuyöllä joitakin helmiä Vikstenin "Raamatullinen sielunhoito" kirjasta.

"Kun Raamattu hoitaa Sanallaan, se merkitsee sananmukaisesti ihmisen hoitamista Pyhän Hengen kautta. Sanan täytyy avautua. Ihmisen sielussa Herran Hengestä tulevan ilmapiirin  vaikutus on niin kuin tuli, joka ei polta, vaan hyväilee ja parantaa. Seurakuntayhteys tarjoaa tällaista sielunhoitoa. On tärkeätä tuntea tämä pyhien yhteys, miten se ikäänkuin huuhtoo liat mennessää ja sulattaa meidät yhteen toinen toisemme kanssa. Näin toteutuu yleinen sielunhoito Pyhässä Hengessä."

"Kasvaminen on mahdollista vain vapauden ilmapiirissä. Siinä ihmiset uskotaan Jumalan ja hänen armonsa sanan ja Pyhän Hengen haltuun. Sielunhoitotyö vaatii tasa-arvoista asennetta.Kanavaksi tulee empatia, myötäeläminen. Empatia tarkoittaa taakan kantamista yhdessä. (Gal.6:2-5) Silloin on päästy kristillisen sielunhoidon ytimeen."

"Itsensä rakastamisen vaikea läksy. Terve itsensä rskstaminen lähtee itsensä hyväksymisestä. Vaikka kukaan muu ei hyväksyisi minua, minä vähät välitän siitä,sillä tiedän, että Jumala hyväksyy minut. Se taas perustuu siihen, että olen Jumalan armosta se mikä olen. Perustus on Kristuksen tunteminen. Ei tarvita meidän kyvykkyyttämme eikä meidän voimaamme, vaan ainoastaan heikko ihminen, armahdettu ihminen, johon Kristuksen voima voi asettua asumaan. Seurakuntana saamme kuulua yhteisöön, jossa kaikki jäsenet pitävät huolta toisistaan."

Kiitos, rakas Jumala, että Sinä hoidat kansaasi Sanan, sakramenttien ja Poikasi Jeesuksen Kristuksen tuntemisen ja Hänen armonsa  kautta. Kiitos että Pyhä Henki kokoaa ja elävöittää seurakunnan! Aamen

Tänä aamuyönä, 14.1.2014, rakkaudella Mummi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos sanasta, Mummi!
t. yx waari, eli heikko ja armahdettu Jumalan armosta Jeesuksen kautta

mummi kirjoitti...

Kiitos, rakas Yx Waari, juuri niin ei omin voimin, vaan voimalla Jumalan! Mummi.