maanantai 13. tammikuuta 2014

Jeesus tuo ilon!

Rakas Lähimmäiseni, ilo ja kiitollisuus eli sydämessäni, kun tulin eilen messusta kotiin. Pastorimme Markus Pöyry piti taas saarnan, joka ravitsi ja siunasi. Saarnan aihe oli Ap.t. 8: 26-40. Tekstissä kerrotaan etipialaisesta miehestä, kuningattaren hoviherrasta. Hän oli eunikki, jollaisista Mooseksen laki sanoi, että heillä ei ole sijaa Jumalan valtakunnassa. Pyhä Henki oli vaikuttanut hoviherralle halun mennä Jerusalemiin rukoilemaan.

Herran enkeli puhui Filippukselle. että hän menisi tielle, jossa hoviherra oli ja Pyhä Henki kutsui hänet vaunujen luo. Filippus kuuli, että hoviherra luki Esaiasta, hän kysyi: "Ymmärrätkö Sinä mitä sinä luet?" "Kuinka minä voisin ymmärtää, ellei kukaan minua opasta." Filippus nousi vaunuun ja hän "lähtien tästä kirjoituksesta julisti hänelle evankeliumia Jeesuksesta." Kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen ja hoviherra sanoi: "Katso tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?" Ja Filippus kastoi hänet. Filippus katosi hänen näkyvistään ja hoviherra jatkoi matkaansa iloiten!


Muistin tätä kuunnellessani oman matkani eräänä raskaimmista päivistäni siellä linja autossa. Minunkin suruni Jumala näki ja käski lähettämänsä evankelistan kysymään minulta elämäni tärkeimmän kysymyksen: "Tunnetko sinä Jeesuksen?" Lahja , ystäväni, varmaan tiesi tullessaan luokseni, että minut on kastettu lapsena, mutta minulta puuttuu tärkein, minun Vapahtajani. Hän kertoi minulle Jeesuksesta ja johdatti minut Isän syliin lepäämään! Syntien anteeksi saaminen vapautti silloin minutkin iloon, jota en ollut ennen tuntenut. Kiitos Jumalalle!

Rakas Jumala, kiitos, että Sinä näet ahdistuneet tuhlaajalapsesi, jotka eivät elä kasteen liitossa. Kiitos, että lähetät "enkelisi" ohjaamaan heidät Jeesus-tielle, ettei Jeesuksen ristintyö jää turhaksi, eikä Isän rakkaus jää heiltä kokematta! Ole ylistetty, Kolmiyhteinen Jumala! Aamen.

Tänä aamuna, 13.1.2+14, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: