tiistai 20. lokakuuta 2015

Jeesus meidän voimamme.

Kiitos nousee sydämestä: Kiitos,rakas Jumala, että olet varjellut meidät nukkuessamme. Olemme saaneet herätä uuteen aamuun, uusiin kohtaamisiin. Siunaa, Isä, meidän päivämme, että levitämme kulkiessamme Sinun valoasi ja siunaustasi kohtaamillemme ihmisille. Kiitos, Jeesus,että tänäänkin armahdat meidät, ja annat rauhan sydämeen. Auta meitäkin armahtamaan lähimmäisiämme. Jeesuksen nimessä. Aamen.

Jaakko Haavio avaa meille tänään Psalmin 15: "Herra kuka saa vierailla sinun majassasi, kuka asua sinun Pyhällä vuorellasi? Se, joka vaeltaa nuhteettomasti, joka tekee vanhurskauden ja joka puhuu sydämessänsä totuutta; joka ei panettele kielellänsä, joka ei tee toiselle pahaa eikä saata lähimmäistänsä häväistyksen alaiseksi."

"Jumalamme ja Isämme, anna meille halua ja voimaa hyviin tekoihin. Suo meidän kasvaa armossasi, niin että osaisimme erottaa hyvän pahasta ja oikean väärästä. Auta meitä pitämään kurissa kielemme, niin ettemme puhu tyhmästi emmekä sopimattomasti, emmekä levitä epäedullisia tietoja lähimmäisistämme. Auta meitä nöyrästi ottamaan ojennuksen sana niiltä, jotka olet asettanut meitä ohjaamaan ja olemaan esimiehiämme."

Virsi 180 muistuttaa meitä Jeesuksen voimasta elämässämme: "Jeesus sanoi omillensa: Pysykää vain minussa, oikeassa viinipuussa elävinä oksina. Oksa ei voi irrallansa kantaa yhtään hedelmää, eikä kukaan itsestänsä löydä mitään elämää. Synti tekee työtään meissä, omantunnon haavoittaa, estää hyvän kasvamista, uskon voimaa kuluttaa. Jos ei joku Jeesuksessa aina pysy uskossa, pois hän kuolee viinipuusta kuivuneena oksana. Jeesuksesta yksin vuotaa uusi voima, elämä. Oksa hedelmänsä kantaa, koska puu on elävä. Tuoreet oksat viinipuussa Herra hoitaa, puhdistaa, jotta oksat kantaisivat hedelmää taas runsaampaa. Pysykäämme viinipuussa toisiamme lähellä. Herra Jeesus omiansa ei voi koskaan hyljätä."

Tänä aamuna, 20.10.2015, rakkaudella Mummi.


Ei kommentteja: