lauantai 3. lokakuuta 2015

Kasteen armo.

Rakas Lähimmäiseni, eilinen Valio-myrsky näytti taas voimansa. Puita kaatui talojen päälle ja voimajohdot katkeilivat. Meripelastusmies, jota haastateltiin sanoi, että myrskylle ei voi mitään, mutta sen kanssa on opittava selviytymään. Miehen puheesta välittyi nöyryys. Ihminen päättää, Jumala säätää. Isä, auta, että viat saadaan pian korjattua!

Tänä aamuna on tyyntä. tumma tähtitaivas näyttää olevan kauempana kuin aikoihin. Pienenevä kuu vilkuttaa melkein keskitaivaalla vielä puoli viiden aikaan. Tulee kaunis ulkoiluilma, otetaan siitä kaikki irti!

Juha Vähäsarja puhuu meille tänään Jumalan armosta. Tiit.3:5. "Hän pelasti meidät, ei meidän hurskaiden tekojemme tähden, vaan pelkästä armosta. Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät."

"Kun luemme tarkkaan Raamatussa olevat kastekohdat ja niitä tukevat kirkkohistorian todistukset ensimmäisten kristittyjen ajattelusta ja toiminnasta, emme voi kun kiittää Herraa kasteen suuresta armosta. Jumala pesee meidät puhtaiksi synneistämme pyhässä kasteessa. Pyhä Henki uudestisynnyttää, uudistaa meidät ja me tulemme Jumalan lapsiksi. Tiituksen kirjeen kastekohdassa käytetään sanaa palikkenesia, jota käytetään myös puhuttaessa maailman uudestiluomisesta aikojen lopulla. toinen tässä kohdassa käytetty termi on anakainosis, joka on juutalaisuudeta tuttu uudestiluomista merkitsevä termi. Kiitos Herralle, että hän ei todellakaan pelasta meitä hurskaiden tekojemme tähden, vaan pelkästä armosta, kasteen vedellä puhdistaen."

Kiitos Jeesus, että Sinä vuodatit Pyhän veresi Golgatalla meidän pelastuksemme tähden. Kiitos, että jo lapsikasteessa otat meidät armosta Jumalan lapsiksi. Auta vanhempia ja kummeja kertomaan lapselle tästä Jumalan lahjasta, että Jeesus eläisi lapsen sydämessä ja Pyhä Henki kirkastaisi hänelle Jumalan kasvot ja Jumalan huolenpidon omiensa elämässä! Aamen

Tänä aamuna, 3.10.2015, rakkaudella Mummi.
4 kommenttia:

Bekka kirjoitti...

Kittos mummeli näistä ihanista raamatun tutkisteluista.
Täällä meillä ei myrskyä ollut. on mennyt ylempää.
siunattua ehtoota sinulle ♥ ♥

Bekka kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Bekka kirjoitti...

Nyt on jotain hämminkiä täällä Bloggerissa sillä minä joka kommentoin olen sylvi.
http://sylvi-elmluonnossa.blogspot.se/ blogista.

mummi kirjoitti...

Rakas Sylvi, aika kummallista, että nimesi paikalla on Bekka! Kiitos kommentistasi, Herran rauhaa pyhääsi! t.Mummi