torstai 31. joulukuuta 2009

Luottamus Jumalaan

”Vuosi vanha vaipui hautaan riemuineen ja murheineen, ihmissydän puhkee nöyrään rukoukseen kiitokseen, oi jos vuosi alkava, oisi Luojan siunaama!” Tätä toivon Sinulle Lähimmäiseni, joka tätä vuoden 2009 viimeistä viestiäni luet. Luojan siunaamaa vuotta toivotamme rakkaillemme ja kaikille ihmisille, kun uusi vuosi on edessämme.

Kun meillä on luottamus Jumalaan ja elämme rauhan aikaa, meidän on helppo uskoa, että Jumala antaa siunauksensa elämäämme. Olen monesti ihmetellyt virren 600 kirjoittajan Dietrich Bonhoefferin uskoa ja luottamusta, kun tiedän, että hän kirjoitti tuon virren sanat vankeudessa ollessaan tietäen, että minä päivänä hyvänsä hänen elämänsä päättyy kaasukammiossa. Tämä mies tunsi Jumalansa. Hänelle oli selvinnyt, että Jumalan rakkaus ja läsnäolo ympäröi häntä joka hetki. Ei kuolema, eikä mitkään olosuhteet maailmassa voi erottaa häntä siitä rakkaudesta, jonka hän on saanut omakseen Vapahtajansa Jeesuksen Kristuksen tuntemisen kautta. Meille kaikille esimerkiksi ja Jumalan luottamuksen vahvistamiseksi kirjaan tähän virren 600 puhuttelevat ja valoisat säkeistöt:

”Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan olemme kaikki hiljaa kätketyt. Me saamme luottaa uskolliseen Luojaan, yhdessä käydä uuteen aikaan nyt. Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käsiin elämämme. Hän itse meille rauhan valmistaa. Suo, Herra, toivon kynttilöiden loistaa, tyyneksi, lämpimäksi liekki luo. Valaiset pimeän, voit pelot poistaa. Jää keskellemme, Kristus, rauha tuo! Kun pahan valta kasvaa ympärillä, vahvista ääni toisen maailman, niin että uuden virren sävelillä kuulemme kansasi jo laulavan. Hyvyyden voiman uskollinen suoja piirittää meitä kuinka käyneekin. Illasta aamuun kanssamme on Luoja. häneltä saamme huomispäivänkin.”

Kolmiyhteisen Jumalan siunaamaa vuotta 2010 Sinulle, toivottaa Mummi, vuoden 2009 viimeisenä päivänä!