keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Haiti

Kun herään kello neljä, alkaa juuri Patmos- keskusteluohjelma: ”Missä Jumala, kun Haitissa järisi?” Tämä sama kysymys on varmaan ollut Sinunkin mielessäsi. Lähimmäiseni, kun näemme uutisia haitilaisten avustustoimista ja tuhon suuruudesta maanjäristyspaikalla. Ohjelmassa kerrottiin, että viikon sisällä on ollut lukuisia pienempiä maanjäristyksiä ympäri maailman. Ovatko nämä Jumalan varotuksia meille? Huutaako Jumala meille: ”Tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi!”

Keskustelussa kävi ilmi, että suurin katastrofi tapahtui silloin, kun syntiinlankeemus tapahtui Paratiisissa. Silloin Adam veti mukanaan kaikki maailman ihmiset kuolemaan ja kadotukseen, mutta Jumalalla oli valmiina suunnitelma. Hän pelastaa ihmiset takaisin yhteyteensä Oman rakkaan Poikansa kautta. Jeesus tuli maailmaan ja Hänen ristintyönsä ja ylösnousemuksensa tähden me kaikki pääsemme synnin orjuudesta. Jokainen, joka uskoo Jeesukseen ja seuraa Häntä elämässään, saa Isän lapseuden ja perii iankaikkisen elämän.

Leo Meller sanoi, että meillä Jeesuksen seuraajilla on kahden käden ohjelma. Meidän tehtävämme on auttaa katastrofiin joutuneita ja kertoa ilosanomaa Jeesuksesta. Jumalalla on tulevaisuus ja toivon sanoma jokaiselle katastrofin uhrille, meidän velvollisuutemme on auttaa hätää kärsiviä nyt, kun apua tarvitaan. Keskustelu päättyi Jumalan sanaan: ”Avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua.” Ps. 50, jae 15.

Rakas Jumala, Sinä Kaikkivaltias apu, ole lähellä kaikkia kärsiviä. Herätä meidät yltäkylläisyydessä elävät lapsesi auttamaan kärsiviä lähimmäisiämme lähellä ja kaukana. Ole leskien turva, ole köyhäin apu, ole lasten auttaja. Anna Sanasi ravita kaikkia kärsiviä niin, että he näkevät Sinun valkeutesi oman kurjuutensa keskellä. Kiitos Jumala, että Sinä autat ihmisiä jälleenrakentamaan haitilaisten kodit ja turvaamaan heille jokapäiväiset tarpeet, että pääsevät elämisen alkuun. Auta, Herra, heitä toipumaan kokemastaan tuhosta. Anna heille tulevaisuus ja toivo Jeesuksessa Kristuksessa! Amen

Tänä aamuna, 3.2.2010, rakkaudella Mummi