perjantai 19. helmikuuta 2010

Jumalan luomina ihmisinä

Lähimmäiseni, oletko ajatellut kuinka ääretön on Jumalan luomistyön rikkaus, kun maailmassa ei ole yhtään samanlaista ihmistä. Sanot, että identtiset kaksoset! He voivat olla samannäköisiä, mutta heidän persoonallisuudessaan voi olla suuriakin eroavaisuuksia. Eikö ole hieno asia, että Jumala tuntee meidät jokaisen ja Hän auttaa meitä kutakin elämään itsemme näköistä elämää. Jumala ei koskaan kampea meitä väärään suuntaan, niin kuin ihmiset voivat tehdä, vaan vahvistaa meidän persoonallisuuttamme ja kunnioittaa sitä.

Kun Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi, Hän sanoi, lisääntykää ja täyttäkää maa. Ihmeellinen on tämäkin Jumalan ajatus. Tästä luemme Jeesuksen sanat, Matteus 19: 4-6: ”Ettekö ole lukeneet, että Luoja jo alussa loi heidät mieheksi ja naiseksi ja sanoi: ”Sen tähden mies luopukoon isästään ja äidistään ja liittyköön vaimoonsa, ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi? Niin eivät he enää ole kaksi, vaan yksi liha. Minkä siis Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako.” On Jumalan lahjaa, että saa olla äiti ja isä, mukana Luojan luomistyössä. On suuri haaste kasvattaa lapset uuden sukupolven vanhemmiksi. Jumalan luomistyö on runsaasti läsnä silloinkin, kun saa tulla isoisäksi ja isoäidiksi. Taas saa ihmetellä Jumalan luomistekoja, syntyy uusia yksilöitä!

Jumala halusi jokaisen luotunsa lähelleen. Sen vuoksi Hän lähetti rakkaan Poikansa maailmaan lunastamaan meidät kuolemasta ja synnistä, elämään Jumalan lapsina, Jeesuksen maahan vuotaneen veren tähden pyhinä ja puhtaina. ”Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme.” Ef. 2:10.

Me Jumalan luomat ihmiset saamme uskossa yhtyä Ilmestyskirjan kiitokseen Luojallemme: 4:11: ”Sinä, meidän Herramme ja meidän Jumalamme, olet arvollinen saamaan ylistyksen ja kunnian ja voiman, sillä sinä olet luonut kaikki, ja sinun tahdostasi ne ovat olemassa ja ovat luodut.”

Tänä aamuna, 19.2.2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

pau kirjoitti...

Huomenta Airi Inkeri!
Toki olet ollut hereillä jo tuntikausia, minä vasta jonkin aikaa.
Kiitos sanasta, noin Jumala on sen tarkoittanut, avioliiton, elämän jatkumisen ja sen vaalimisen, että tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus jatkaa omien lastensa kanssa.
Itse iloitsen kesän alussa syntyvästä ensimmäisestä lapsenlapsestamme.
Kiitos elämän lahjasta, Jumalamme, Isämme, kiitos Jeesuksesta, jonka kautta sinä näet meidät puhtaina ja pyhinä, sinulle kelvollisina.
Siunattua päivää, Airi Inkeri, ystäväni!

Airi inkeri kirjoitti...

Kiitos, rakas Paula yhteydestä! Onnea tulevalle mummille, se se vasta on arvokas tehtävä. Jumalalle kaikesta kiitos ja kunnia! Siunattu ole sinäkin ja kaikki omasi. Airi Inkeri