keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Jumalan rakkaus

Rakas Lähimmäiseni, Efesolaiskirjeen toisessa luvussa Paavali kirjoitaa niin sydämeen käyvästi Jumalan rakkaudesta meitä kohtaan, että haluan kirjata Sinulle jakeet 4-10: ”Jumalan laupeus on kuitenkin niin runsas ja hän rakasti meitä niin suuresti, että hän teki meidät, rikkomustemme tähden kuolleet, eläviksi Kristuksen kanssa. Armosta teidät on pelastettu. Jumala herätti meidät yhdessä Kristuksen Jeesuksen kanssa ja antoi meillekin paikan taivaassa osittaakseen kaikille tuleville aikakausille, kuinka äärettömän runsas on hänen armonsa ja kuinka suuri hänen hyvyytensä, kun hän antoi meille Kristuksen Jeesuksen. Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä. Mekin olemme Jumalan tekoa, luotuja Kristuksen Jeesuksen yhteyteen toteuttamaan niitä hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut.”

Paavali kertoo Roomalaiskirjeen kolmannessa luvussa, että meissä ihmisissä ei ole ketään, joka etsii Jumalaa, eikä ketään, joka tekee hyvää. Maailma olisi tosi armoton paikka, jos Jumalan rakkaus ei sitä lämmittäisi. Jumala kutsuu meitä ihmisiä rakkautensa vaikutuspiiriin. Hän haluaa muuttaa meidän kivisydämemme lihasydämiksi. Hän tekee sen Poikansa Kristuksen Jeesuksen ja Pyhän Hengen kautta. Jumala haluaa pelastaa meidät elämään uskossa Jeesukseen, omina rakkaina lapsinaan. Armosta Hän pelastaa meidät! Rakas Lähimmäiseni, ota vastaan Jeesus, Vapahtajamme, kun Hän kutsuu Sinua, niin löydät todellisen rakkauden.

Rakkaat ystävät, rakastakaamme toisiamme, sillä rakkaus on Jumalasta. Jokainen, joka rakastaa, on syntynyt Jumalasta ja tuntee Jumalan. Joka ei rakasta, ei ole oppinut tuntemaan Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus. Juuri siinä Jumalan rakkaus ilmestyi meidän keskuuteemme, että hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan, antamaan meille elämän. Siinä on rakkaus - ei siinä, että me olemme rakastaneet Jumalaa, vaan siinä, että hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.” 1 Joh. 4: 7-10. Rakastakaamme toisiamme ja kiitetään Jumalaa Hänen rakkaudestaan!

Tänä aamuna, 10.2.2010, rakkaudella Mummi