tiistai 9. helmikuuta 2010

Sovinto Jeesuksessa

Kuulehan, Lähimmäiseni, miten Paavali, Jumalan sanansaattaja, evästää kolossalaisia. Nämä sanat hän osoittaa myös meille Jeesuksen seuraajille: ” Pukeutukaa siis te, jotka olette Jumalan valituita, pyhiä ja rakkaita, sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, sävyisyyteen, pitkämielisyyteen, kärsikää toinen toistanne ja antakaa toinen toisillenne anteeksi, jos kenellä on moitetta toista vastaan. Niin kuin Herrakin on antanut teille anteeksi, niin myös te antakaa. Mutta kaiken tämän lisäksi pukeutukaa rakkauteen, mikä on täydellisyyden side. ja vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha, johon te olette kutsutut yhdessä ruumiissa, ja olkaa kiitolliset. Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana; opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne. Ja Kaikki, mitä teette sanalla tai työllä, kaikki tehkää Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen Isää hänen kauttaan.”

Tämä on ylevää puhetta, meidän tavallisten pakertajien mielestä ehkä liiankin ylevää, mutta se on Jumalan sanaa, viisauden sanoja, meidän käyttöömme. Olen monesti huomannut, että kun pinna ei kestä, tai muuten sanoa töksäyttää jotain keskustelukumppanille epäystävällisesti, saa viimeistään yöllä herätä pahaan oloon, herää synnintunto. Aamulla on pakko soittaa ja pyytää anteeksi. Oman miehen kanssa sovinto on tehtävä heti. Kiitos Jumalalle, että sen jälkeen tulee rauha sydämeen ja tilanne korjautuu molemmin puolin. Näin Jeesus muistuttaa meitä, sisäisen rauhan tärkeydestä, sovinnosta Jeesuksessa.

Eilen illalla keskustelin rakkaan ystävän kanssa. Kuinka ollakaan aloin topakkaan tapaani tuoda julki mielipidettäni asiasta, josta hänellä oli erilainen näkemys kuin minulla. Asia johti selityksen selitykseen ja päätyi umpikujaan. Ystävästä tuntui, että minä vihaan työtä, jota hän puolusti. Kun olimme sulkeneet puhelimen, halusin pyytää anteeksi kiivasta puhetyyliäni ja halusin ilmaista, että vihasta ei ole kysymys. Kun rukoilimme yhdessä ja pyysimme toisiltamme anteeksi, tuli ihmeellinen rauha sydämeen. Jeesus, Vapahtajamme, sitoi meidät entistä lujemmin yhteen ja sinetöi anteeksiantomme. Oli hyvä mennä nukkumaan. Tuo Paavalin sana toimii jokaista kirjainta myöten. Meidän on hyvä nöyrtyä Herran edessä ja ottaa vastaan Hänen sanansa opetus. Kiitos täydellisestä Sanastasi, Jumalamme! Opeta Jeesus meitä pukeutumaan Sinun rakkauteesi joka päivä!

Tänä aamuna, 9.2.2010, rakkaudella Mummi