tiistai 16. helmikuuta 2010

Kestävä rukous

Tänä yönä on ollut niin kosteaa, että kaupungin valot peittävät taakseen tähtitaivaan, mutta luonnon talvijuhlat jatkuvat. Näkymät ovat niin silmiä hiveleviä, että haluaa kulkea ikkunasta ikkunaan tallentamaan tuota kauneutta. Pakkasta on 17,5 astetta kello neljä, kun tulen rukouspaikalleni.

Olen viettänyt rukousyötä. Unta en ole kaivannut. On ollut hyvä levätä Isän kanssa rukouksessa. Paljon asioita nousee Isälle vietäväksi, kun ei ole mitään häiriötekijöitä, eikä kiirettä mihinkään. Kolossalaiskirjeen neljännen luvun toinen jae rohkaisee: ”Olkaa kestäväiset rukouksessa ja siinä kiittäen valvokaa”. Näinhän minä olen tänä yönä tehnyt, ja olen iloinnut Isän läheisyydestä. Paavali on antanut hyvän neuvon. Suosittelen sitä kaikille vähäunisille!

Kestävä rukous on yhtä siunaava rukous kuin hellittämätön rukous. Kestävä rukous kannetaan Isälle jatkuvasti niin kauan, kuin saamme alkaa kiittää. Tyypillisin kestävä rukous on rukous läheisten pelastumisen puolesta. On turvallista tietää, että rukousvastaus tulee. Se on Jumalan mielen mukainen rukous. Joskus se voi tulla vasta sitten, kun rukoilija on päässyt jo taivaan kotiin. Tunnen perheen, jossa kaikki sisarukset ovat löytäneet Vapahtajansa vasta uskovien vanhempien kuoleman jälkeen. Vanhempien kestävä rukous on tuottanut siunauksen seuraavalle sukupolvelle. Se on suuri kiitosaihe! Voin lohduttaa Sinua, joka vielä rukoilet, että minäkin rukoilin mieheni uskoontuloa 23 vuotta ja heti Jumala vastasi. Kiitos Jumalle!

Rakas Taivaallinen Isä, kiitos siitä, että siunaat meitä kuulevalla läsnäolollasi rukouksessa. Kiitos siitä, että annat levon joka solullemme, kun sylissäsi lepäämme. Kiitoa armonrauhasta! Kutsu meitä usein rukoukseen eteesi. Se on meille vanhoille otollinen "paasto". Saamme jättää kiireet ja turhat touhut, jotka erottavat meidät Sinusta, Jumalamme, ja saamme etsiä Sinun kasvojasi ja Sinun tahtoasi elämäämme. Kiitos, että saamme olla lapsiasi Jeesuksen Kristuksen tähden. Amen.

Tänä aamuna, 16.2.2010, rakkaudella Mummi

4 kommenttia:

pau kirjoitti...

Kiitos Jumalalle sinun ja muiden rukousöistä.
Itse nukuin viime yön aika hyvin. Nuorimmaisemme rukoili illalla hartioideni puolesta, että pystyisin nukkumaan, ja Isämme vastasi: ei tarvinnut herätä särkylääkettä ottamaan.
Jokin tarkoitus on kaikella kivullakin, vaikka sitä emme ymmärtäisikään.
Kiitos uskollisuudestasi, yövartija, Herra olkoon sinun kanssasi ja rakkaittesi kanssa <3

mummi kirjoitti...

Kiitos, rakas, ystävä hyvistä toivotuksista ja rukousyhteydestä. Olen lukenut Sinun kirjoituksiasi vuosienkin takaa ja olen ihmetellyt voimiesi runsautta ja elämänviisauttasi. Olet ollut Jumalan koulussa, ystäväni. Hän on Itse Sinut kouluttanut. Iloitsen Sinusta! Mummi

Kirsti kirjoitti...

Olen sinulle aivan tuntematon,mutta uskossa oleva, ja siksi uskonsisar Kristuksessa.
Luin sinun kirjoituksesi kestävästä rukouksesta.
Minäkin rukoilen,siltikään en uskalla olla vapaa.
Minä kiitän Jumalaa sinusta vartiopaikallasi!
Herra siunatkoon sinua!

Mummi kirjoitti...

Rakas Kirsti, vapauteen Kristus vapautti meidät, vapauteen kaikesta orjuudesta, synninorjuudesta, ihmisorjuudesta ja oman elämän kolhujen orjuudesta. Jeesus on meidän kanssamme joka päivä. Hän sanoo tänäänkin Sinulle, rakas Kirsti: "Älä pelkää, Minä olen Sinut vapauttanut jo ristillä, Minä annan Sinulle rauhan". Ota, rakas ystävä vastaan Jeesuksen rauha! Siunausta elämääsi!toivoo Mummi