perjantai 23. huhtikuuta 2010

Jeesus ja Pietari

Rakas Lähimmäiseni, oletko huomannut kuinka rakas Pietari oli Jeesukselle? Kaikki evankeliumit kertovat erilaisia kohtaamisia heidän välillään. Niissä oli Pietarille voitonhetkiä, mutta myös raskaita häpeän ja tappion hetkiä. Matteus 16:15 - 19 Jeesus kysyy opetuslapsilta: ”Kenenkä te sanotte minun olevan?” Simon Pietari vastasi ja sanoi: ”Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika”. Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: ”Autuas olet sinä, Simon Joonaan poika, sillä ei liha eikä veri ole sitä sinulle ilmoittanut, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. Ja minä sanon sinulle: Sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita. Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet, ja minkä sinä sidot maan päällä, se on oleva sidottu taivaissa ja minkä sinä päästät maan päällä, se on oleva päästetty taivaissa.”

Tämä oli Pietarille suuri hetki. Innostuvana ihmisenä, hän ei tahtonut mahtua nahkoihinsa tuon Jeesuksen sanan tähden, ja niin kävi, että hän rohkaistui nuhtelemaan Jeesusta, kun Hän kertoi, että hänen pitää kärsiä paljon Jerusalemissa, hän tulee tapetuksi ja nousee kolmantena päivänä ylös. Pietari sanoi Jeesukselle: ”Jumala varjelkoon, Herra, älköön se sinulle tapahtuko”. Silloin Jeesus sanoi Pietarille: ”Mene pois minun edestäni saatana; sinä olet minulle pahennukseksi, sillä sinä et ajattele sitä, mikä on Jumalan, vaan sitä, mikä on ihmisten.” Markus 16:23. Pietari sai tuntuvan opetuksen ja häpesi ja katui käytöstään.

Syvin tappion hetki Pietarin elämässä oli silloin, kun hän pelon vallassa kielsi kolmesti Mestarinsa. Silloin Pietari kohtasi Jeesuksen armahtavan katseen. Hän tunsi syntinsä ja häpeänsä ja itki katkerasti. Tämä on kerrottu Matteuksen evankeliumin 26. luvussa.

Matteus 17:1-9 Pietari saa olla mukana vuorella Jaakobin ja Johanneksen kanssa kun Jeesus kirkastettiin. Jumala sanoi Jeesuksesta: ”Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt; kuulkaa häntä”. Vielä kerran Pietari joutuu Jeesuksen testiin, kun Hän kysyy kolmesti: ”Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua?” ja Jeesus uudisti lupauksensa, antaa Pietarille seurakunnan kaitsijan tehtävän: ”Ruoki minun lampaitani.” Tämän löydät Joh. 21: 15-17.

Tänä aamuna, 23.4.2010, rakkaudella Mummi

4 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

Moljahti mieleen lukiessani aamunensimmäistä: TOSIAAN, Pietari oli Jeesukselle rakas.
Aina olen tottunut ajattelemaan, että JOHANNES oli Jeesukselle rakas.
Tuostapa seurasi ihanasti sellainenkin päännousema, että MINÄ olen Jeesukselle rakas.
Kiitos LÄHIMMÄINEN MUMSKI tämän aamuisesta kirjoituksesta.
Jeesus puhui mulle siinä, vaikka kovasti vajavaisesti saan sen tässä ilmituoduksi.
HALLELUJA!!! :)

mummi kirjoitti...

Kaisa rakas, Sinäpä sen sanoit! Sinä ja minä ja Hentun Liisa ja jokainen Luojan luoma on Jeesukselle rakas! Sentähden Hän on maailmaan tullut, että pelasti meidät kaikki elämälle Jumalan yhteydessä täällä ja iankaikkisesti! Hallelujaaa!! Kaisa! Iloitaan! sanoo Mummi

Kirsti kirjoitti...

Rakas mummi ihana siskoni Kristuksessa!
Nämä kaikki raamatunkohdat sykähdyttää sisäisesti,sekin kohta,kun Jeesus kysyy:"Kenenkä te sanotte minun olevan?"Simon Pietari sanoi:"Sinä olet Kristus,elävän Jumalan Poika".
Jeesuksen kirkastuminen on opetuslapsille ihmeellinen ja pelästyttäväkin kokemus.
Kiitos hyvästä kirjoituksesta,tämä teki iloiseksi.
Sinua siunata tahdon ihana ystäväni!

mummi kirjoitti...

Kirsti Rakas ystävä! Sinulla on kyky kirjoittaa niin ihanasti, että tulen aina iloiseksi! Kiitos kommenteistesi ja ystävyydestä. Ylistetään yhdessä Herraa! Mummi