perjantai 2. huhtikuuta 2010

Ristin yhteys

Tänään on pitkäperjantai, meidän Vapahtajamme kärsimyksen päivä. Se on päivä, jolloin Jumalan rakkaus tuli lähelle syntistä ihmistä. Se on päivä, jolloin Sinun ja minun Vapahtaja, Herramme Jeesus, Kristus taisteli meidän syntiemme tähden ristinkuolemaan asti, ja voitti kuoleman, että me heikot, syntiset ihmiset saamme elää Taivaallisen Isän lapsina. Jeesuksen veri puhdistaa jokaisen, Häneen uskovan, sydämen Jumalalle kelpaavaksi. Jeesuksen rakkaus meitä kohtaan toi meille rakkauden, armon ja rauhan. Jeesuksen ristinkuolema muutti maailmamme. Hän tuli avuksemme. Hän tulee elämämme Herraksi, kun vastaamme Hänen kutsuunsa.

Olen tehnyt monia runoja Vapahtajastani. Liitä tähän yhden, jonka nimi on ”Ristin yhteys”: On kolme ristiä rinnakkain ja yhdeltä loistaa valo. Se Vapahtajan risti on. Se Vapahtajan risti on, on siinä rakkaus suunnaton. On taivas tumma ja musta maa kuka tästä hetkestä selvän saa, on pelko ja ahdistus läsnä. Jo ryöväri äänensä kohottaa. Hän pilkkaa, hän pilkkaa Jumalaa. On Jeesus ääneti ristillään - joku rikkoo keihäällä kyljen. On läsnä voima ja valo ja syttyy taivaan palo. Mutta toinen ryöväri paremmin ties, mihin Jeesuksen rakkaus riittää. Hän oli hetkessä vapaa mies, hän hengessään jo kiittää, kun anteeksi kaiken, kaiken saa, sillä Jeesus armonsa antaa ja ryövärin ohitse kuoleman mukanaan taivaaseen kantaa. Jää tyhjä risti kummulle. Se kertoo voitosta Herran. Se Vapahtajan risti on, se Ylösnousseen risti on, se on toivo toivottomalle! Käy Sinäkin, ystävä, ristisi alle, niin kiitetään yhdessä Herraa!

Olin eilen illalla kotikirkossani ehtoollisjuhlassa. Edessämme oli suuri maalaus, Jeesus on opetuslapsineen kiirastorstain ehtoollisella. Sitä maalausta sai katsella, kun pappi luki ehtoollisen asetussanat Tuntui kuin Jeesus itse olisi kutsunut meitä ehtoollispöytään. Monet noudattivat kutsua, sillä kirkko oli melkein täynnä janoavia seurakuntalaisia. Ehtoollisen päätyttyä alttari puettiin mustiin. Vain puinen krusifiksi, piikkikruunu ja viisi tummanpunaista ruusua eri maljakoissa jätettiin alttarille. Sitten valot himmenivät ja lauloimme virren 77 osin ilman säestystä. Hetki oli harras ja juhlallinen, se valmisti meidät tämän päivän sanoman äärelle. Ole siunattu, Lähimmäiseni! Iloitaan pääsiäisestä!

Tänä aamuna, 2.4.2010, rakkaudella Mummi

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Runo on todella hyvä,rakas mummi.
Ihanaa,että sinä olet olemassa♥

Jani löysi blogiinsa tosi hyvän laulun tässä:

http://flyingfinn-jani.blogspot.com/2010/04/jesus-loves-you-stellar-kart-with.html

Kirsti kirjoitti...

Rakas ystäväni mummi,sinun runosi on ihana,siitä välittyy hyvin väärän ja oikean valinta.
Hän,Jeesus jaksoi taistella loppuun asti,ja voitti kuoleman vallan.
Meidän Herramme on voittaja.
"Käy yrttitarhasta polku,vie Golgatalle se,on Hengen viitoittama sen joka askele.Se tie vie viimein taivaaseen,mutta tie se on tuskien. Osasin tämän virren ennen uskoon tuloa,opin äidiltäni,hän lauloi tätä ,eikä ollut uskossa,, vanhan kansan ihmiset lauloivat virsiä.

Siunausta,ympäröiköön Jumalan rakkaus sinua!

mummi kirjoitti...

Kiitos Kata! Voi kun löytäisin sen Janin laulun! Olkaa Suinatut!
Kiitos myös Sinulle Kirsti. Minäkin olen vanhan kansan ihminen, rakastan virsiä. Olet kai sen huomannutkin. Olen yrittänyt lähettää Sinulle tekstiviestin. Oletko saanut sen? Siunausta koko perheellesi! Mummi

mummi kirjoitti...

Kuulin sen Janin laulun. Se on hieno todistus Jeesuksen ristintyöstä! Hyvä, nuoret ystäväni! muuta en Janin sivuilta nähnytkään, koska yhteys katkesi. Kiitos laulusta, Jani
Kata, sinulla on myös hienoja kortteja ja muita sioita sivuillasi. Minä en ymmärrä, kuinka niitä voi sinne asettaa. Kiitos!

pau kirjoitti...

Täällä yksi virsien ystävä lisää :)
Rakastan virsiä. Mummuni kanssa niitä veisattiin, minä 10 vuotias, mummu vanha. Nukuin mummun kamarissa, ja iltaisin veisattiin kaikki virret, mitä osasimme.
Välillä mummu otti pahvilaatikosta sängyn alta appelsiinin tai omenan ja jakoi sen meille kahdelle.
Jumalan siunamaa pääsiäisen aikaa, sinulle, mummi-ystävä, ja muille kävijöille!

jk. Mielivirsiä on niin paljon, etten osaisi valita. Mutta yksi ajankohtainen on Pilvimuurista valo välähtää :) Jeesus voi tulla läpi lukkojenkin.

mummi kirjoitti...

Paula, rakas ystävä! Sinulla on samanlaisia ihania muistoja kuin minullakin omasta mummostani. Ne ovat aarteita. Oikein, Jeesus on siellä, missä Pyhä Henkikin.Lukot eivät estä, eikä luu eikä nahka. Kiitos Herralle! Mummi

mummi kirjoitti...

Riemullista pääsiäistä kaikille blogissani kävijöille! Jeesus on totisesti ylösnoussut! Mummi