lauantai 10. huhtikuuta 2010

Ylösnousseen todistajana

Rakas Lähimmäiseni, Johanneksen 20 luku on meidän jokaisen luettava, koska siinä kerrotaan monista onnellisista ihmisistä, jotka näkivä Jeesuksen pääsiäisen jälkeen ylösnousemusruumiissaan. Jeesus mainitsee siellä meidätkin ja sanoo meitä autuaiksi, jae 29: ”Jeesus sanoi hänelle: ”Sen tähden, että minut näit, sinä uskot. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat.” Iloitaan tästä Jeesuksen sanasta, ja kerrotaan kaikille, että Jeesus elää!

Erityisen onnellisia olivat Maria, Tuomas ja Jeesuksen veli Jaakob, nähdessään Ylösnousseen Jeesuksen. Johannes kertoo Mariasta, että hän itki Jeesuksen haudalla, kun ei tiennyt mihin hänen Herransa oli viety. Kun Maria kääntyi, hän näki miehen, jota luuli puutarhuriksi, mutta hän oli Jeesus, joka sanoi: ”Maria”. Silloin Maria tunsi Jeesuksen ja sanoi: ”Rabbuuni!” se on opettaja, jae 16. Sydän riemua täynnä hän lähti kertomaan opetuslapsille, että Jeesus elää!

Tuomas oli epäilijä. Hän oli kuullut puhuttavan, että Jeesus elää, mutta hän sanoi, ettei usko ennen kuin näkee itse Mestarinsa. Jakeet 26 - 28 kertovat siitä, että Jeesus tiesi Tuomaan ajatukset: ” Ja kahdeksan päivän perästä hänen opetuslapsensa taas olivat huoneessa ja Tuomas oli heidän kanssansa. Niin Jeesus tuli, ovien ollessa lukittuina ja seisoi heidän keskellään ja sanoi: ”Rauha teille!” Sitten hän sanoi Tuomaalle: ”Ojenna sormesi tänne ja katso minun käsiäni, ja ojenna kätesi ja pistä se minun kylkeeni, äläkä ole epäuskoinen, vaan uskovainen.” Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: ”Minun Herrani ja minun Jumalani!”. Tuomas sai Jeesukselta rukousvastauksen, sen vuoksi hänkin uskoi, että Jeesus elää.

Kaikkein suurin ilo, oli varmaan Jeesuksen veljellä, Jaakobilla, koska hän ei uskonut oman veljensä olevan mikään maailman Vapahtaja. Paavali kertoo kenelle kaikille Jeesus näyttäytyi ylösnousemisensa jälkeen: ” Sen jälkeen hän näyttäytyi Jaakobille, sitten kaikille apostoleille.” 1 kor. 15:7. Kun Jaakob näki Jeesuksen ylösnousemusruumiissa, elävänä ja puhuvana, hänessä syntyi usko Vapahtajaan ja hänestä tuli ylösnousseen todistaja. Me saamme ihmetellä Jumalan voimaa!

Tänä aamuna, 10.4.2010, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: